Пропустити навігацію

На Дніпропетровщині тривають заняття в «Школі майбутнього пенсіонера»

foto 2 2 225x300 - На Дніпропетровщині тривають заняття в «Школі майбутнього пенсіонера»

Заступник начальника Покровського відділу обслуговування громадян в м. Кривий Ріг (сервісний центр) Олена Пшенична провела навчання громадян, які завітали на заняття в «Школу майбутнього пенсіонера».

Під час “уроку” обговорювались питання пенсійного забезпечення, умови призначення пенсії, поняття трудового та страхового стажу, обчислення розміру пенсії.

Фіхівець звернула увагу, що мінімальний страховий стаж, необхідний для оформлення пенсії за віком, поступово збільшується до 2028 року та становитиме 35 років. Перевірити свої персональні дані можна дистанційно, за допомогою веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду. Якщо стажу не вистачає, можна вже зараз скористатись правом на добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

DSC 2643 300x225 - На Дніпропетровщині тривають заняття в «Школі майбутнього пенсіонера»Заступник начальника Центрального відділу обслуговування громадян (сервісний центр) Лілія Водолазька провела навчання 15 березня 2019 року. “Урок” присвячений питанням пенсійного забезпечення, змінам у пенсійному законодавстві України. Надавались розяснення щодо запровадження накопичувальної системи загальнообовязкового державного пенсійного страхування та єдиних принципів нарахування пенсій, поняття страхового стажу, умов призначення пенсії. Присутнім надані роз’яснення про можливість придбання страхового стажу за допомогою укладення відповідного договору в органах ДФС.

Обговорювалось питання отримання житлових субсидій у готівковій формі через Пенсійний фонд України.

Присутніх поінформували про дистанційні форми обслуговування, зокрема з використання онлайн-сервісів на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України. Фахівець нагадала про запровадження послуги від Пенсійного фонду України СМС-інформування громадян.

background Layer 1