Пропустити навігацію

Проведена лекція для осіб передпенсійного віку

zustrich 225x300 - Проведена лекція для осіб передпенсійного вікуЗаступником начальника відділу з питань виплати пенсій № 14 Юлією Ляшенко проведена лекція для тимчасово безробітних громадян передпенсійного віку. Лекцію відвідало 18 осіб.

Під час заходу розглядалися питання, пов’язані з призначенням пенсії за віком згідно зі ст. 26 ЗУ “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”. Надані роз’яснення щодо доцільностіь завчасного звернення до Пенсійного фонду для перевірки документів, необхідних для призначення пенсії.

Наголошено про необхідність легального працевлаштування, адже заробіток “в конверті” позбавляє працівника не тільки майбутньої пенсії, а й соціальних гарантій. Перш за все, самі громадяни мають бути зацікавлені в тому, щоб працювати офіційно.

Присутні ознайомилися з перевагами реєстрації застрахованих осіб на Веб-порталі Пенсійного фонду, що надає можливість здійснювати постійний контроль за даними, які можуть впливати на їх пенсійні права, з порядком реєстрації в системі СМС-інформування Пенсійного фонду України.

background Layer 1