Пропустити навігацію

У Покровському сервісному центрі продовжуються навчання у «Школі майбутнього пенсіонера»

foto 1 300x225 - У Покровському сервісному центрі продовжуються навчання  у  «Школі майбутнього пенсіонера»Навчання у «Школі майбутнього пенсіонера» для жителів Покровського району провела 10 червня 2019 року заступник начальника Покровського відділу обслуговування громадян в м. Кривий Ріг (сервісний центр) Олена Пшенична.

Поінформувала присутніх про різні види пенсій, порядок обчислення пенсійних виплат, роз’яснила, як саме визначають тривалість трудового стажу, які пенсійні пільги передбачені для багатодітних жінок. Громадяни дізнались, які документи необхідно надати до органів Пенсійного фонду для призначення пенсії.

Фахівець Фонду області привернула увагу присутніх до того, що мінімальний страховий стаж, необхідний для оформлення пенсії за віком, поступово збільшується, до 2028 року становитиме 35 років. Перевірити свої персональні дані можна дистанційно за допомогою веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду. Якщо стажу не вистачає, можна вже зараз скористатись правом на добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Наприкінці заняття учасники мали змогу поставити запитання, на які отримали кваліфіковані відповіді, а також ознайомилися з тематичними буклетами.

background Layer 1