Пропустити навігацію

На засіданнях “круглого столу” обговорили нагальну необхідність погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску суб’єктами господарювання

foto21 06 2019 300x200 - На засіданнях "круглого столу" обговорили нагальну необхідність погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску суб'єктами господарюванняПротягом червня 2019 року проведено два засідання “круглого столу” за участі заступника начальника управління – начальника відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Нікопольського управління ГУ ДФС у Дніпропетровській області Володимира Малиновського, начальника відділу забезпечення наповнення бюджету № 5 фінансово – економічного управління ГУ ПФУ в Дніпропетровській області Ольги Литовченко та фахівців зазначених місцевих органів виконавчої влади.

Пріоритетом в обговорені стали питання нагальної необхідності погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску суб’єктами господарювання.

Особливо Володимир Малиновський наголосив на негативних наслідках (як для працівників, так і для роботодавців), до яких призводить виплата “тіньової” заробітної плати.

У контексті обговорюваних питань Ольга Литовченко зазначила, що працівник, який отримує зарплатню в “конверті”, виявляється повністю беззахисним перед роботодавцем. Усна домовленість жодним чином не фіксується юридично, роботодавець сплачує стільки, скільки вважає за потрібне і доти, поки вважає за потрібне. Працівник не має жодних доказів на підтвердження дійсного розміру своєї заробітної плати та трудового стажу.

Дуже важливо, щоб громадяни усвідомили, що їх згода отримувати зарплату в “конвертах” позбавляє їх соціального захисту. Адже пенсію вони матимуть тільки з офіційно нарахованої суми заробітної плати.

У ході засідань були озвучені пропозиції стосовно активізації та підвищення ефективності діяльності робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, адже забезпечити позитивну динаміку у вирішенні існуючих проблем, можливо лише за належної взаємодії підрозділів ДФС, Пенсійного фонду України, інших територіальних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

background Layer 1