Пропустити навігацію

Проведений “круглий стіл” з питань легалізації найманої праці

IMG2 03 300x225 - Проведений "круглий стіл" з питань легалізації найманої праціФахівцем відділу забезпечення наповнення бюджету № 3 Оленою Тригуб та спеціалістом відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів № 6 Євгенією Миколаївною сумісно з інспекцією з питань праці та зайнятості Виконкому Криворізької міської ради взято участь у круглому столі «Практичні питання застосування законодавства про зайнятість». який проводився у Криворізькому міськрайонному центрі зайнятості.

Під час заходу зазначено, що основним фактором, який впливає на наповнення бюджету та своєчасної виплати пенсій, є офіційна зайнятість населення, чисельність працюючих та рівень заробітної плати, наголошено на недопущенні заборгованості зі сплати єдиного соціального та страхових внесків, звернуто увагу щодо правильності заповнення звітів з метою недопущення помилок в облікових картках застрахованих осіб, що можуть спричинити відсутність страхового стажу застрахованих осіб та позбавити можливості отримання соціальних пільг.

Повідомлено роботодавців про шляхи використання довідок з Реєстру застрахованих осіб, надано роз’яснення різниці між довідками ОК-7 та ОК-5 та про можливість здійснення самостійного контролю за даними, що можуть впливати на пенсійні права громадян, за допомогою веб-порталу Пенсійного фонду України.

Присутнім надано для розповсюдження в трудових колективах буклети «Легалізоване працевлаштування» та буклети «Отримання житлових субсидій у готівковій формі».

background Layer 1