Пропустити навігацію

У Криворізькому міському центрі зайнятості провели лекцію для безробітних

foto 1 2 300x225 - У Криворізькому міському центрі зайнятості провели лекцію для безробітнихfoto 2 300x225 - У Криворізькому міському центрі зайнятості провели лекцію для безробітнихСпеціалісти Головного управління Пенсійного Фонду України в Дніпропетровській області систематично долучаються до проведення лекцій для безробітних щодо легальної зайнятості в Криворізькому міському центрі зайнятості.

Так, на черговій зустрічі 08.08.2019  заступник начальника відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів № 7 управління інформаційних систем та електронних реєстрів Олена Денисенко ознайомила присутніх з негативними наслідками отримання заробітної плати «в конверті».

Фахівець Фонду пояснила як залежить стаж, набутий людиною за свою трудову діяльність, від сплати страхових внесків, наголосила на відповідальності роботодавців за порушення трудового законодавства та використання праці робітників без належного оформлення.

Присутніх цікавили питання добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування та факти і способи підтвердження стажу за час здійснення підприємницької діяльності.

Також учасникам заходу роз’яснили, що кожен може контролювати розмір пенсії та особисті дані з реєстру застрахованих осіб за допомогою вебпорталу електронних послуг від Пенсійного Фонду України.

Довідково: з початку року на вебпорталі в Покровському відділі обслуговування громадян в м. Кривий Ріг вже зареєстровані 2 625 осіб.

background Layer 1