Пропустити навігацію

Інформація щодо виконання антикорупційних заходів Головним управлінням Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області за I півріччя 2019 року

Протягом I півріччя 2019 року робота з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області була спрямована на забезпечення виконання Закону України «Про запобігання корупції» інших нормативно-правових актів антикорупційного характеру.

Одним із важливих напрямків діяльності Головного управління є виявлення, усунення та мінімізація корупційних ризиків, запобігання корупційним та повязанних з корупцією правопорушень, виявлення та вврегулювання конфлікту інтересів. Постійно проводиться моніторинг щодо виявлення конфлікту інтересів та окремих видів обмежень, пов’язаних з конфліктом інтересів, а саме сумісництво та суміщення, одержання подарунка, спільна робота близьких осіб.

У травні 2019 року організовано та надано методологічну допомогу працівникам в проведені самотестування на наявність конфлікту інтересів. Повідомлень про наявність реального чи потенційного конфлікту інтересів від посадовців Головного управління не надходило.

Роз’яснювальна робота із запобігання, виявлення і протидії корупції продовжує бути одним із пріоритетних напрямків роботи і спрямована на забезпечення належного рівна знань та єдиної практики застосування антикорупційного законодавства. У першому півріччі поточного року проведено 11 семінарів, на яких розглядались питання антикорупційного законодавства (в тому числі надано 74 консультації з розглядом конкретних ситуацій, які виникли у працівників Головного управління).

242 державних службовця Головного управління підвищили кваліфікацію, а саме: 23 особи на базі навчально-методичного центру Державного підприємства «Інформаційний центр персоніфікованого обліку Пенсійного фонду України», 1 особа на базі Національної академії державного управління при Президентові України. 4 особи на базі Дніпропетровського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України. 4 особи на базі Головного територіального управління юстиції Дніпропетровської області, 1 особа на тренінгу в м.Києві з ефективних комунікацій та візуалізацій даних за підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку «Трансформація фінансового сектору в Україні», та 209 посадовців на платформі масових відкритих онлайн-курсів «Prometheus» успішно пройшли курс «Конфлікт інтересів: треба знати! Від теорії до практики».

У I півріччі 2019 року сектором з питань запобігання та виявлення корупції проведена оцінка корупційних ризиків роботи з питань обслуговування громадян , пов’язаних з не доброчесною поведінкою посадових осіб при виконанні посадових обов’язків з питань прийому та обслуговування осіб, які звертаються до органів фонду в Кам’янському відділі обслуговування громадян.

Забезпечено 100% проведення перевірок своєчасності подання суб’єктами декларування Головного управління щорічних декларацій, декларацій перед звільненням, після звільнення, кандидатів на посаду. За результатами перевірок виявлено 19 випадків неподання декларацій (1 – щорічна, працівник знаходиться в соціальній відпустці, 18 – працівників, які звільнені в 2018 році). По всім фактам неподання декларацій суб’єктами декларування направлені повідомлення до НАЗК для прийняття рішень відповідно діючого законодавства.

З метою запобігання порушень вимог антикорупційного законодавства, сектором з питань запобігання та виявлення корупції розроблена та запроваджена форма Попередження особи, яка має намір припинити діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави в частині обов’язку передачі справ та майна, подання декларацій, за період , не охоплений раніше поданими деклараціями, обмежень, заборон після припинення зазначеної діяльності

У звітному періоді Головним управлінням Пенсійного фонду України області з метою уникнення корупційних ризиків проведений моніторинг 10 рішень щодо пенсійного забезпечення працівників Фонду області. У ході дослідження рішень щодо пенсійного забезпечення працівників Головного управління порушень не виявлено.

У цілому, проведення організаційно-управлінських заходів щодо дотримання вимог антикорупційного законодавства дозволило забезпечити дотримання законодавчих вимог державними службовцями Головного управління.

background Layer 1