Пропустити навігацію

У Криворізькому міжрайонному центрі зайнятості (Софіївський відділ) проведена зустріч з непрацюючими особами

IMG 393a5542d76d3074ef35 225x300 - У Криворізькому міжрайонному центрі зайнятості (Софіївський відділ) проведена зустріч з непрацюючими особамиУ Криворізькому міжрайонному центрі зайнятості (Софіївський відділ) головним спеціалістом Софіївського відділу обслуговування громадян (сервісний центр) Валентиною Дроворуб проведена зустріч з непрацюючими особами, які перебувають на обліку в центрі зайнятості на тему: „Легалізація трудових відносин та переваги Вебпорталу”. На лекції були присутні крім безробітних і працівники центру зайнятості.

Валентина Дроворуб ознайомила присутніх з основними змінами у пенсійному законодавстві, розповіла про діючу пенсійну систему, легалізацію трудових відносин, особливості зарахування страхового стажу при неповному робочому дні чи тижні та при отриманні заробітної плати, меншої за мінімальну, про роботу вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України. Звернула увагу, що всі питання, які стосуються пенсійного забезпечення, висвітлюються у періодичних виданнях „Пенсійний кур’єр” та „Вісник Пенсійного фонду”. Відповіла на питання, які цікавили присутніх, – впровадження пенсійної реформи, пенсійний вік для жінок, підтвердження стажу роботи до введення персоніфікованого обліку, мінімальний страховий стаж, який дає право на пенсію за віком.

По завершенню заходу головний спеціаліст Софіївського сектору обслуговування громадян Валентина Дроворуб роздала інформаційні буклети: „Легалізація трудових відносин”, „Впровадження системи централізованого призначення та виплати пенсій” та „Працює вебпортал Пенсійного фонду України”, “Пенсія за віком”.

Профконсультант центру зайнятості Алла Ванжа подякувала за змістовний виступ та наголосила на тому, що для забезпечення гідної старості необхідно легально працевлаштовуватись та отримувати заробітну плату офіційно, а не в „конвертах”.

background Layer 1