Пропустити навігацію

Проведена зустріч з учнівською молоддю

foto 2 300x225 - Проведена зустріч з учнівською молоддюНачальником Покровського відділу обслуговування громадян у м. Кривий Ріг (сервісний центр) Олексієм Куценком проведена зустріч з учнівською молоддю Гірничого коледжу ДВНЗ «Криворізький Національний Університет». Присутні на заході старшокурсники коледжу мали можливість поставити запитання та отримати відповіді.

      Фахівець Пенсійного фонду розповідав, чому майбутнім працівникам необхідно знати основні принципи пенсійного страхування, та чому легалізація трудових відносин – це запорука майбутньої пенсії. Адже нелегальне працевлаштування може призвести до того, що працівники стають заручниками цілої низки порушень законодавства  і позбавляють себе соціальних гарантій.

     На розмір майбутньої пенсії мають впливати страховий стаж, його тривалість та розмір заробітної плати, з якого сплачуються страхові внески. Треба звернути увагу, що стаж для призначення пенсії обчислюється в місяцях, але місяць для врахування розглядається в повному обсязі до страхового стажу за умови, якщо сума сплачених страхових внесків за місяць є не меншою за мінімальний страховий внесок. Саме з нарахованої заробітної плати і сплачених внесків персонально по кожному працівнику, й розраховується майбутня пенсія.

   Якщо людина погоджується на отримання заробітної плати в конверті, вона має усвідомлювати, що роботодавець у цьому разі не сплачує внески за своїх працівників, і ці періоди взагалі не існуватиме для розрахунку пенсії.

    Відомості про заробітну плату та сплачені страхові внески можна перевіряти в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування України.

background Layer 1