Пропустити навігацію

Проведена роз’яснювальна робота на Лівобержному ринку м.Кам’янське щодо негативних наслідків неоформлених трудових відносин та виплати зарплат “у конверті”

IMG 0617 225x300 - Проведена роз'яснювальна робота на Лівобержному ринку м.Кам'янське щодо негативних наслідків неоформлених трудових відносин та виплати зарплат "у конверті"IMG 0619 225x300 - Проведена роз'яснювальна робота на Лівобержному ринку м.Кам'янське щодо негативних наслідків неоформлених трудових відносин та виплати зарплат "у конверті"01.11.2019 заступником начальника Лівобережного відділу обслуговування громадян (сервісний центр) у м.Кам’янське Ларисою Зарецькою проведена зустріч з приватними підприємцями Лівобережного ринку щодо необхідності легалізації зайнятості та заробітної плати. Надано роз’яснення щодо порядку обчислення розміру пенсії приватним підприємцям та найманим працівникам, яка залежить від набутого страхового стажу та заробітної плати. У ході зустрічі Лариса Валентинівна розповіла про зміни у пенсійному законодавстві, а саме: урегульовано питання обчислення трудового стажу фізичних осіб підприємців із застосуванням спрощеної системи оподаткування, а також із застосуванням фіксованого податку відповідно до постанови від 03.10.2018 № 793 «Про внесення зміни до пункту 4 Порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній» та вимогам ст. 24, 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Також надана інформація про можливість відстеження персональних даних у Реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування за допомогою вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України та порядок реєстрації. Наприкінці зустрічі були роздані буклети та надані вичерпні відповіді на запитання.

background Layer 1