Пропустити навігацію

Інформація про стан виконання Заходів щодо усунення (мінімізації) корупційних ризиків в діяльності Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області за 9 місяців 2019 року

Протягом 9 місяців 2019 року робота з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області була спрямована на забезпечення виконання антикорупційного законодавства.

Пріоритетним напрямом роботи у подоланні корупції залишається превентивний підхід. Отже методична, консультаційна та роз’яснювальна робота з питань мінімізації корупційних проявів займає основне місце та має на меті забезпечення належного рівня знань та розуміння працівниками положень антикорупційного законодавства та формування негативного ставлення до корупції.

За 9 місяців 2019 року проведено 18 семінарів, на яких розглядались питання антикорупційного законодавства (в тому числі надано 74 консультації з розглядом конкретних ситуацій, які виникли у працівників Головного управління).

В поточному році 1318 державних службовців Головного управління підвищили кваліфікацію, а саме: 26 особи на базі навчально-методичного центру Державного підприємства «Інформаційний центр персоніфікованого обліку Пенсійного фонду України», 1 особа на базі Національної академії державного управління при Президентові України. 4 особи на базі Дніпропетровського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України. 4 особи на базі Головного територіального управління юстиції Дніпропетровської області, 1 особа на тренінгу в м.Києві з ефективних комунікацій та візуалізацій даних за підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку «Трансформація фінансового сектору в Україні», та 1282 посадовців на платформі масових відкритих онлайн-курсів «Prometheus» успішно пройшли курс «Конфлікт інтересів: треба знати! Від теорії до практики».

Забезпечено дотримання вимог антикорупційного законодавства в частині норм фінансового контролю, перевірено 2160 декларацій суб’єктів декларування, а саме: після звільнення – 296 , щорічні – 1672, кандидатів на посаду-86, перед звільненням -106.

Сектором з питань запобігання та виявлення корупції проводиться щоквартальний моніторинг з дотримання антикорупційного законодавства щодо організації проведення спеціальних перевірок стосовно осіб, які претендують на зайняття посад, які передбачають зайняття відповідального або особливо відповідального становища. За звітний період організовано проведення 4 спеціальних перевірок кандидатів на посади державної служби категорії «Б».

Систематично здійснюється антикорупційне дослідження проектів розпорядчих актів, дотримується порядок узгодження та схвалення проектів рішень, погоджуються накази з основної діяльності, оплати праці, з питань кадрового забезпечення.

У звітному періоді Головним управлінням Пенсійного фонду України області з метою уникнення корупційних ризиків проведений моніторинг 14 рішень щодо пенсійного забезпечення працівників Фонду області. В ході дослідження рішень щодо пенсійного забезпечення працівників Головного управління порушень не виявлено.

В цілому, проведення організаційно-управлінських заходів щодо дотримання вимог антикорупційного законодавства дозволило забезпечити дотримання законодавчих вимог державними службовцями Головного управління.

background Layer 1