Пропустити навігацію

Спеціалістами Пенсійного фонду України проводиться робота щодо популяризації застосування електронних сервісів у повсякденному житті

IMG01 3 300x300 - Спеціалістами Пенсійного фонду України проводиться робота щодо популяризації застосування електронних сервісів у повсякденному життіУ приміщенні виконкому Криворізької міської ради проведено конференцію “Цифрові технології на службі криворіжців”. У заході взяли участь начальник Довгинцівського відділу обслуговування громадян (сервісний центр) Лариса Сітанська та начальник відділу забезпечення наповнення бюджету № 3 фінансово-економічного управління Олена Скориченко.

Під час конференції висвітлено питання застосування вебпорталу, електронного пенсійного посвідчення, смс-інформування від Пенсійного фонду України, первинне призначення пенсії через вебпортал «Е-пенсія в один дотик»

Повідомлено що електронне пенсійне посвідчення – це пластикова картка, що поєднує в собі і банківську картку, на яку надходять пенсійні виплати, і звичайне пенсійне посвідчення. З цим посвідченням пенсіонер може зняти пенсію у банку або скористатись пільгами, які йому гарантує статус: безкоштовний проїзд у громадському транспорті, знижки у магазинах, аптеках тощо. Пенсіонери можуть за бажанням замінити наявне паперове посвідчення на новий документ у сервісному центрі Пенсійного фонду області за місцем проживання. Посвідчення, видані раніше, продовжують бути дійсними. На сьогодні такі посвідчення отримали 2800 пенсіонерів міста Кривий Ріг.

Спікером наголошено, що якщо зареєструватися на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України можна отримати онлайн ще й такі послуги:
– переглянути дані з реєстру застрахованих осіб, свою електронну пенсійну справу;

– ознайомитися зі звітними відомостями роботодавця;

– записатись на прийом або направити запит на отримання електронних або паперових документів;

– подати заяву на перерахунок пенсії.

Foto 300x225 - Спеціалістами Пенсійного фонду України проводиться робота щодо популяризації застосування електронних сервісів у повсякденному життіПенсійним фондом України запроваджено дистанційний варіант подачі документів через вебпортал «Е-пенсія в один дотик». Для цього мешканцям міста необхідно лише: кваліфікаційний електронний підпис; пенсійний рахунок у відділенні банку (за умови вибору отримувати пенсію через банк); відскановані документи, що необхідні для оформлення пенсії.

Спеціалістами Пенсійного фонду України постійно проводиться робота щодо популяризації застосування електронних сервісів у повсякденному житті. Сьогодні для кожного мешканця є можливість і є альтернатива у «спілкуванні» з Пенсійним фондом України.

background Layer 1