Пропустити навігацію

У Дніпровському районі м. Кам’янського робиться все можливе, щоб особи з інвалідністю почували себе соціально захищеними

IMG 0748 225x300 - У Дніпровському районі м. Кам’янського робиться все можливе, щоб особи з інвалідністю почували себе соціально захищеними3 грудня – Міжнародний день інвалідів. Цей День є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до людей з особливими потребами.

У Дніпровському районі м. Кам’янського робиться все можливе, щоб особи з інвалідністю почували себе соціально захищеними. Не залишилися у цей день поза увагою й особи з обмеженими фізичними можливостями, які перебувають на соціальному обслуговування в територіальному центрі.

Відбулася зустріч підопічних територіального центру із заступником начальника Лівобережного відділу обслуговування громадян у м. Кам’янське (сервісний центр) Ларисою Зарецькою, яка надала змістовну та корисну інформацію щодо пенсійного забезпечення людей з особливими потребами. Розповіла про перерахунок пенсії з 1 грудня 2019 року у зв’язку із зміною розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, про призначення пенсій по інвалідності та перехід на пенсію за віком та по інвалідності в розмірах пенсії за віком відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Державою створено комплекс законів, які регулюють практично усі аспекти життя людей з інвалідністю. Зокрема, це закони України:

  • «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні»;
  • «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;
  • «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали — внаслідок Чорнобильської катастрофи»;
  • «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам».

IMG 0754 300x225 - У Дніпровському районі м. Кам’янського робиться все можливе, щоб особи з інвалідністю почували себе соціально захищенимиНаприкінці зустрічі фахівець побажала теплих стосунків з близькими, творчої наснаги, бадьорості духу та міцного здоров’я і надалі залишатися прикладом безмежних людських можливостей, миру, душевної щедрості і милосердя, які втілилися б у добрі справи. Захід завершився концертом «Нехай милосердю не буде кінця» за участю аматорів художньої самодіяльності центру.

background Layer 1