Пропустити навігацію

Заходи з нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією

   9 грудня відзначався Міжнародний день боротьби з корупцією, проголошений Резолюцією Генеральної асамблеї ООН. Саме цього дня у 2003 році була відкрита для підписання Конвенція ООН проти корупції.

   Україна активно співпрацює з міжнародними організаціями, зокрема, є членом Групи держав Ради Європи проти корупції (GRECO), учасником Стамбульського плану дій по боротьбі з корупцією Антикорупційної мережі для Східної Європи та Центральної Азії, а також бере активну участь в огляді стану імплементації згаданої Конвенції.

   Як відомо, корупція — це складне соціальне, економічне і політичне явище, яке, в тій чи іншій мірі, зачіпає всі країни, незалежно від рівня розвитку. Вона уповільнює економічний розвиток суспільства і підриває державні устої. Жодна з країн, жоден регіон, жодне суспільство не володіють імунітетом від корупції.

   Для боротьби з корупцією в цей день у багатьох країнах світу проходять спеціальні мирні демонстрації, зустрічі, конференції, семінари та інші заходи, приурочені до Міжнародного дня боротьби з корупцією.

   Сектор з питань запобігання та виявлення корупції розробив Заходи з підготовки та проведення у 2019 році Міжнародного дня боротьби з корупцією, які передбачають залучення широкого загалу до участі в інформаційній кампанії.

   Підготовлений електронний лист з інформацією про Міжнародний день боротьби з корупцією та висвітлена інформація щодо умов повідомлення про корупцію, в тому числі анонімного повідомлення працівниками щодо порушення вимог, обмежень та заборон, визначених антикорупційним законодавством.

   З нагоди відзначення Міжнародного дня боротьби з корупцією 9 грудня 2019 року одночасно у всіх відділах обслуговування громадян (сервісних центрах) Дніпропетровської області проведений інформаційний захід «Стоп корупція», який мав широкий відгук серед відвідувачів. До проведення заходу працівники підійшли креативно та виказали свою позицію щодо корупційних дій гаслами – «Стоп корупція», «Ми проти корупції».

   В відділі обслуговування військовослужбовців та деяких інших категорій громадян (сервісний центр) транслюються слайди на тему: « Викривачі корупції та гарантії їх захисту за законодавством України».

   9 грудня 2019 року з нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією проведені бесіди-зустрічі на тему: «Зміни та дотримання вимог антикорупційного законодавства» з керівниками та спеціалістами Лівобережного та Дніпровського приміського відділів обслуговування громадян (сервісні центри) управління обслуговування громадян, відділів з питань перерахунків пенсій №3 та №18 управління застосування пенсійного законодавства, відділів з питань виплати пенсій №4 та №19 управління з питань виплати пенсій, відділів фінансового аудиту та контролю операційних процесів управління внутрішнього аудиту, відділів контрольно-перевірочної роботи №1 та №2 управління контрольно-перевірочної роботи, всього в заходах взяли участь 275 осіб.

   У такий спосіб Дніпропетровщина продемонструвала своє категоричне ставлення до корупції.

DSC01743 300x200 - Заходи з нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією  DSC01749 300x200 - Заходи з нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією

IMG d6285a9338b9f35aecf3e9bf3572d4b7 V 169x300 - Заходи з нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією

IMG 5ce810bdf265534ca077dc4f39937115 V 169x300 - Заходи з нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією

Dniprovskyj 225x300 - Заходи з нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією

Dniprovskyj 2 225x300 - Заходи з нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією

background Layer 1