Пропустити навігацію

Проведено круглий стіл з боржниками зі сплати внесків до Пенсійного фонду України

IMG 01 3 300x169 - Проведено круглий стіл з боржниками зі сплати внесків до Пенсійного фонду УкраїниЗаступником начальника відділу забезпечення наповнення бюджету № 3 Оленою Тригуб за участі начальника Довгинцівського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) Лариси Сітанської проведений круглий стіл з роботодавцями, що допускають порушення чинного законодавства зі сплати внесків до Пенсійного фонду України.

Заслухано заступника директора підприємства ПРАТ “Криворіжіндустрбуд” щодо існуючої заборгованості зі сплати відшкодування пільгових пенсій за списком №2Зазначено, що основним фактором, який впливає на наповнення бюджету та своєчасну виплату пенсій, є офіційна зайнятість населення, чисельність працюючих та рівень заробітної плати. Наголошено на недопущенні заборгованості зі сплати єдиного соціального та страхових внесків, посиленні контролю за правильністю заповнення звітів з метою недопущення помилок в облікових картках застрахованих осіб, що можуть спричинити відсутність страхового стажу та позбавити можливості отримання соціальних пільг.

Формула розрахунку пенсій встановлює пряму залежність розміру пенсій від страхового стажу та заробітку, з якого сплачувались внески до Пенсійного фонду. Відповідно до чинного законодавства, несплата єдиного внеску роботодавцями призводить до неврахування страхового стажу, що обмежує пенсійні права застрахованих осіб, та впливає на розмір пенсійних виплат в майбутньому.

Керівництво підприємства закликано вжити дієвих заходів щодо погашення існуючої заборгованості та недопущення її зростання в подальшому.

background Layer 1