Пропустити навігацію

Проведена лекція для тимчасово безробітних громадян

zustrich 11 300x225 - Проведена лекція для тимчасово безробітних громадян12 грудня поточного року головним спеціалістом відділу з питань виплати пенсій № 11 Юлією Ліщук проведено лекцію для тимчасово безробітних громадян.

Під час заходу розглядались питання призначення та виплати пенсій за віком та залежність розміру пенсії від страхового стажу та заробітної плати, про доцільність завчасного звернення до Пенсійного фонду для перевірки документів, необхідних для призначення пенсії.

Наголошено присутнім про необхідність легального працевлаштування, адже заробіток “в конверті” позбавляє працівника не тільки майбутньої пенсії, а й соціальних гарантій. Перш за все, самі громадяни мають бути зацікавлені в тому, щоб працювати офіційно.

Присутні ознайомилися з перевагами реєстрації застрахованих осіб на Вебпорталі Пенсійного фонду, що надає громадянам можливість здійснювати постійний контроль за даними, які можуть впливати на їх пенсійні права, з порядком реєстрації в системі СМС-інформування Пенсійного фонду України.

Одним із важливих джерел інформації про пенсійне забезпечення громадян є відомче видання Пенсійного фонду України «Пенсійний кур’єр».

background Layer 1