Пропустити навігацію

Студентам Марганецького ліцею розповіли про важливість легального працевлаштування

zustrich 11 1 225x300 - Студентам Марганецького ліцею розповіли про важливість легального працевлаштуванняЗаступником начальника відділу з питань виплати пенсій № 11 Юлією Ляшенко проведена лекція для студентів Марганецького ліцею.

Розглядались питання призначення та виплати пенсій за віком та залежності розміру пенсії від страхового стажу та заробітної плати, про доцільність завчасного звернення до Пенсійного фонду України для перевірки документів, необхідних для призначення пенсії.

Наголошено про необхідність легального працевлаштування, адже заробіток “в конверті” позбавляє працівника не тільки майбутньої пенсії, а і соціальних гарантій. Перш за все, самі громадяни мають бути зацікавлені в тому, щоб працювати офіційно.

Присутні ознайомилися з перевагами реєстрації застрахованих осіб на вебпорталі Пенсійного фонду України, що надає громадянам можливість здійснювати постійний контроль за даними, які можуть впливати на їх пенсійні права, з порядком реєстрації в системі СМС-інформування Пенсійного фонду України.

Одним із важливих джерел інформації про пенсійне забезпечення громадян є відомче видання Пенсійного фонду України «Пенсійний кур’єр».

Наприкінці зустрічі всім присутнім були надані буклети з пенсійної тематики.

background Layer 1