Пропустити навігацію

Інформація про стан виконання Заходів щодо усунення (мінімізації) корупційних ризиків у діяльності Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області за 2019 рік

Протягом 2019 року робота з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області була спрямована на забезпечення виконання антикорупційного законодавства.

Пріоритетним напрямком роботи у подоланні корупції залишається превентивний підхід. Отже методична, консультаційна та роз’яснювальна робота з питань мінімізації корупційних проявів займає основне місце та має на меті забезпечення належного рівня знань та розуміння працівниками положень антикорупційного законодавства та формування негативного ставлення до корупції.

За звітний період проведено 27 семінарів, на яких розглядались питання антикорупційного законодавства (в тому числі надано 93 консультації з розглядом конкретних ситуацій, які виникли у працівників Головного управління).

В поточному році 1329 державних службовців Головного управління підвищили кваліфікацію, а саме: 36 осіб на базі навчально-методичного центру Державного підприємства «Інформаційний центр персоніфікованого обліку Пенсійного фонду України», 1 особа на базі Національної академії державного управління при Президентові України, 4 особи на базі Дніпропетровського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, 4 особи на базі Головного територіального управління юстиції Дніпропетровської області, 1 особа на тренінгу в м.Києві з ефективних комунікацій та візуалізацій даних за підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку «Трансформація фінансового сектору в Україні», та 1282 посадовців на платформі масових відкритих онлайн-курсів «Prometheus» успішно пройшли курс «Конфлікт інтересів: треба знати! Від теорії до практики», 1 особа пройшла навчання за загальною короткостроковою програмою «Запобігання та виявлення корупції – практика застосування» в м.Запоріжжя «Українська школа урядування».

З нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією одночасно у всіх сервісних центрах області проведений інформаційний захід з допомогою тематичних матеріалів, плакатів «Ми проти корупції», транслювались слайди на тему «Викривачі корупції та гарантії їх захисту за законодавством.

Забезпечено дотримання вимог антикорупційного законодавства в частині норм фінансового контролю, перевірено 2236 декларацій суб’єктів декларування, а саме: після звільнення – 296 , щорічні – 1672, кандидатів на посаду-146, перед звільненням -122.

Сектором з питань запобігання та виявлення корупції проводиться щоквартальний моніторинг з дотримання антикорупційного законодавства щодо організації проведення спеціальних перевірок стосовно осіб, які претендують на зайняття посад, які передбачають зайняття відповідального або особливо відповідального становища. За звітний період організовано проведення 4 спеціальних перевірок кандидатів на посади державної служби категорії «Б».

Систематично здійснюється антикорупційне дослідження проектів розпорядчих актів, дотримується порядок узгодження та схвалення проектів рішень, погоджуються накази з основної діяльності, оплати праці, з питань кадрового забезпечення.

В зв’язку із змінами в антикорупційному законодавстві проведена інформаційно-роз’яснювальна кампанія, в ході якої оновлені повідомлення про близьких осіб. Сектором зроблений аналіз повідомлень з метою дотримання державними службовцями Головного управління заборон, вимог та обмежень, передбачених законами України «Про запобігання корупції» та «Про державну службу.

У звітному періоді Головним управлінням Пенсійного фонду України області з метою уникнення корупційних ризиків проведений моніторинг 18 рішень щодо пенсійного забезпечення працівників Фонду області. В ході дослідження рішень щодо пенсійного забезпечення працівників Головного управління порушень не виявлено.

В цілому, проведення організаційно-управлінських заходів щодо дотримання вимог антикорупційного законодавства дозволило забезпечити дотримання законодавчих вимог державними службовцями Головного управління.

background Layer 1