Пропустити навігацію

Співпрацюємо з Інспекцією з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міської ради

      Заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області Олена Щирба 07 серпня 2020 року взяла участь у засіданні Комісії з питань надходжень від податку на доходи фізичних осіб і легалізації трудових відносин Інспекції з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міської ради. Захід пройшов у режимі відеоконференції.

     На Комісію, за інформацією Головного управління Державної податкової служби у Дніпропетровській області, запрошені керівники підприємств роздрібної торгівлі фармацевтичними товарами в спеціалізованих магазинах, які належать до групи ризику з отримання зарплати меншої за мінімальний рівень (меншої за 4723 грн).

    Членами Комісії розглядались причини нарахування середньомісячної заробітної плати нижче встановленого законодавством мінімуму, а також наявності незначної кількості найманих працівників по юридичних особах, у яких обсяги надання послуг перевищують 3,0 млн грн. По області середньомісячна зарплата підприємств оптової та роздрібної торгівлі, за даними Пенсійного фонду України, становить 7 638,2 грн. По запрошених підприємствах середньомісячна заробітна плата — 4 051,90 грн.

    Керівників підприємств поінформовано про залежність розміру соціальних виплат (допомоги по безробіттю, оплата лікарняних листів та пенсійних виплат) від розміру заробітної плати. Рекомендовано розглянути можливість підвищити рівень оплати праці.

 

DSC04586 1024x683 - Співпрацюємо з  Інспекцією з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міської ради
IMG 20200807 150248 1024x566 - Співпрацюємо з  Інспекцією з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міської ради
background Layer 1