Пропустити навігацію

Журналістам 34 каналу розповіли про міжнародні зобов’язання з питань пенсійного забезпечення

     Заступник начальника Головного управління Фонду області Наталія Корнійчук для програми “Новини” на 34 телеканалі надала коментар щодо виконання Пенсійним фондом України міжнародних зобов’язань з питань пенсійного забезпечення за пропорційним та територіальним принципами згідно з укладеними міжнародними договорами про пенсійне забезпечення.

    Двосторонні угоди з державами Європейського союзу за пропорційним принципом укладено між Україною та Литвою, Латвією, Естонією, Болгарією, Словаччиною, Іспанією, Чехією, Португалією та Польщею.

    За територіальним принципом двосторонні угоди укладено з Грузією, Молдовою, Азербайджаном та Республікою Білорусь. Пенсії призначаються за законодавством держави, на території якої проживає пенсіонер.

   За пропорційним принципом міжнародного договору (угоди) про пенсійне забезпечення кожна держава зобов’язується призначати та виплачувати пенсію за страховий стаж, набутий на її території.

    За територіальним принципом укладення міжнародних угод пенсійне забезпечення надається згідно із законодавством тієї держави, де особа проживає. При цьому враховується страховий (трудовий) стаж, набутий у будь-якій з держав СНД, а також враховується стаж набутий на території колишнього СРСР.

IMG 20201204 110411 1024x768 - Журналістам 34 каналу розповіли про міжнародні зобов’язання з питань пенсійного забезпечення
IMG 20201204 110202 1024x768 - Журналістам 34 каналу розповіли про міжнародні зобов’язання з питань пенсійного забезпечення
background Layer 1