Пропустити навігацію

Продовжується інформаційна кампанія щодо детенізації заробітної плати та трудових відносин

     З метою захисту трудових прав працівників Нікопольщини, детінізації заробітної плати та легалізації трудових відносин проведено засідання міської робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, на якій розглянуто підсумки роботи за 2020 рік та окреслено плани роботи на поточний рік. Основна мета заходу – проведення роз’яснювальної роботи та перевірок-обстежень суб’єктів господарювання щодо порядку використання найманих працівників відповідно до вимог чинного трудового законодавства та інформування щодо соціальних ризиків для громадян, котрі не легалізують свою зайнятість і отримують заробітну плату неофіційно.

     До складу робочих груп увійшли представники фіскальних органів, Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області, центру зайнятості, відділу економіки та управління праці і соціального захисту населення, Держпраці. За ініціативою робочих груп проводяться інформаційні та профілактичні заходи, спрямовані на доведення суб’єктам господарювання норм законодавства про оплату праці у соціальних мережах та при здійсненні обстежень. Зазначено, що протягом минулого року проведено 13 засідань, на яких заслухано 146 представників суб’єктів господарювання з низьким рівнем оплати праці найманих працівників, яким роз’яснено норми діючого законодавства щодо мінімальних гарантій в оплаті праці кваліфікованих працівників та надано рекомендації щодо підвищення заробітної плати.

     Проведено 127 обстежень з питань оформлення трудових відносин у суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у м. Нікополі. За результатами обстежень виявлено 3 неоформлених працівника, відповідно до чого було направлено листи до Держпраці для реагування. Відвідано 312 фізичних осіб-підприємців міста щодо роз’яснення відповідальності за порушення трудового законодавства у частині допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору, вручено 247 пам’яток щодо недопущення використання нелегальної праці підприємцям.

Nikopol 1024x498 - Продовжується інформаційна кампанія щодо детенізації заробітної плати та трудових відносин

background Layer 1