Пропустити навігацію

У місті Нікополь продовжується інформаційна кампанія щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин

    Конституція України  гарантує кожному громадянину право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується. Кожен має право на належні, безпечні і здорові умови праці, на заробітну плату, не нижчу від визначеної законом (стаття 43).

    Одночасно Кодекс законів про працю України регулює трудові відносини всіх працівників та вказує на єдиний спосіб реалізації права на працю громадянами — укладення трудового договору на підприємстві, в установі, організації або з фізичною особою.

     У рамках заходів щодо детінізації зайнятості, спеціалістами відділу забезпечення наповнення бюджету № 2 та представниками міської робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення проводиться інформаційна та роз’яснювальна робота. Під час здійснення обстежень суб’єктів господарювання надається інформація щодо переваг легальної зайнятості, вимог належного оформлення трудових відносин, визначення умов трудового договору, які варто передбачати у кожному конкретному випадку, особливостей залучення до роботи неповнолітніх осіб, правил прийняття на роботу сезонних та тимчасових працівників, притягнення до відповідальності за використання незадекларованої праці.

inform vznb2 Nikopol 30032021 foto2 768x1024 - У місті Нікополь продовжується інформаційна кампанія  щодо неприпустимості допуску до роботи працівників  без оформлення трудових відносин

background Layer 1