Пропустити навігацію

Заступником начальника відділу забезпечення наповнення бюджету № 4 взято участь у семінарі  «Практичні питання застосування законодавства про зайнятість»

     Заступником начальника відділу забезпечення наповнення бюджету № 4 фінансово-економічного управління Оленою Тригуб на базі Криворізького міськрайонного центру зайнятості взято участь у семінарі  «Практичні питання застосування законодавства про зайнятість». Головна тема заходу – неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин.

    Учасникам семінару розповіли, що резервами наповнення бюджету є легалізація заробітної плати та погашення заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску. Дане питання є актуальним як для Пенсійного фонду в частині наповнення бюджету, так і для місцевих бюджетів та майбутнього застрахованих осіб.

     На сьогоднішній день боротьба з виплатою заробітної плати “у конвертах” є нагальним питанням, адже відповідно до норм чинного законодавства пенсія та соціальні гарантії громадян залежать від отриманих ними доходів та суми сплаченого єдиного соціального внеску до Пенсійного фонду України, стажу з усіх місць роботи, а також інших відомостей, необхідних для призначення пенсії та виплати соціальних допомог.

     Присутнім розповіли про переваги вебпорталу Пенсійного фонду України, можливість самостійно контролювати відомості, що впливають на пенсійні права найманих працівників. 

    До відома присутніх доведено Постанову Кабінету Міністрів України від 29.03.2021 № 277 “Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій за місцем фактичного  проживання одержувачів у межах  України”, якою встановлено, що з 01.09.2021 змінюється порядок доставки пенсій.

     Для розповсюдження в трудових колективах надані буклети: «Легалізоване працевлаштування», «Реєстрація на вебпорталі Пенсійного фонду України».

1 2 1024x768 - Заступником начальника відділу забезпечення наповнення бюджету № 4 взято участь у семінарі  «Практичні питання застосування законодавства про зайнятість»
2 2 1024x768 - Заступником начальника відділу забезпечення наповнення бюджету № 4 взято участь у семінарі  «Практичні питання застосування законодавства про зайнятість»
3 2 1024x768 - Заступником начальника відділу забезпечення наповнення бюджету № 4 взято участь у семінарі  «Практичні питання застосування законодавства про зайнятість»
background Layer 1