Пропустити навігацію

Про результати роботи з питань запобігання та виявлення корупції за І півріччя 2021 року

          Протягом I півріччя 2021 року робота Головного управління спрямовувалась на неухильне дотримання службовцями вимог антикорупційного законодавства.

               Пріоритетним напрямком роботи були постійний контроль за дотриманням антикорупційного законодавства та інформаційне забезпечення і розяснення новел Закону України “Про запобігання корупції”, а саме:

  • щодо запобігання одержанню неправомірної вигоди або подарунка;
  • викривачі та комунікаційні канали для повідомлення про можливі факти корупційних або повязаних з корупцією правопорушень;
  • запобігання виникненню конфлікту інтересів та робота близьких осіб.

      Проведена розяснювальна робота із структурними підрозділами Головного управління щодо запобігання одержанню неправомірної вигоди або подарунка, вжито заходи з ознайомлення усіх працівників під особистий підпис з положеннями статті 24 Закону України “Про запобігання корупції”.

   На офіційній сторінці Головного управління веб-порталу Пенсійного фонду України опубліковано 6 статтей щодо дотримання норм антикорупційного законодавства в частині: викривачі і комунікаційні канали для повідомлення про можливі факти корупції, запобігання одержанню неправомірної вигоди або подарунка та поводження з ними.

   Взято участь в проведені 5онлайн-семінарів щодо дотримання норм фінансового контролю та антикорупційного законодавства, в заходах взяли участь 1225 державних службовців;

      Проведені 2 тренінги-навчання щодо норм антикорупційного законодавства в яких взяли участь 281 слухач;

     Надано особисто та в телефонному режимі 93 роз’яснення, рекомендації та практичну допомогу в питань антикорупційного законодавства.

   Відділом забезпечено 100% проведення перевірок своєчасності подання суб’єктами декларування Головного управління щорічних декларацій – 1662 (100%), декларацій після звільнення – 102 (101- подано), декларацій кандидатів на посаду – 44, декларацій перед звільненням – 28.

     За одним фактом неподання декларації після звільнення направлено повідомлення до НАЗК.

   Телефонним опитуванням відвідувачів сервісних центрів проводиться перевірка якості обслуговування громадян та дотримання правил етичної поведінки посадовцями Фонду. Опитано 188 відвідувачів, з них 175—задоволені; 11 — частково задоволені; 2 — незадоволені, тобто — 93% засвідчують високу оцінку задоволеності роботою сервісних центрів області.

   З метою запобігання виникненню конфлікту інтересів зумовленого родинними стосунками проведений аналіз поданих повідомлень про роботу близьких осіб посадовцями Головного управління — порушень не виявлено., це питання і надалі знаходиться на постійному контролі при призначенні, переведенні, просуванні по службі посадовців.

    На предмет конфлікту інтересів перевірено 9 пенсійних справ працівників Фонду області, яким відповідно до законодавства призначені пенсії — порушень не виявлено. Не врегульовані конфлікти інтересів – відсутні, повідомлень щодо наявності потенційного чи реального конфлікту інтересів від працівників Головного управління станом на 01.07.2021 року не надходило.

   В поточному році відсутні звернення/повідомлення громадян (в тому числі анонімні) щодо порушення посадовими особами органів Фонду області вимог, обмежень та заборон, визначених Законом України «Про запобігання корупції».

background Layer 1