Пропустити навігацію

За круглим столом обговорили нагальні питання щодо е-трудових та е-лікарняних

     Фахівці відділу обслуговування громадян № 4 (сервісний центр) ознайомили присутніх з запровадженними Пенсійним фондом України електронними сервісами – можливостями отримання електронного пенсійного посвідчення, моделлю звернення “Анкета надання інформації для автопризначення пенсії за віком”.

     Особливу увагу звернули на питання завантаження скан-копій трудової книжки. Детально зупинились на роз’ясненні питань – що таке електронная трудова книжка, хто має право завантажувати скан-копію паперового документа, чи трапляються випадки коли відскановану трудову книжку “відхиляють” на вебпорталі? якщо так, то через які причини? Наголосили, що ведення трудової діяльності працівника в електронній формі забезпечить необхідні умови для автоматичного призначення пенсій на підставі наявних відомостей про стаж та сплачені внески, які містяться в реєстрі застрахованих осіб.

   Учасники “круглого столу” отримали роз’яснення щодо запровадження електронних листків непрацездатності, про те як будуть дізнаватися про існування е-лікарняного роботодавці, яку інформацію зможе бачити працівник, на кого оформленний е-лікарняний, на що треба звернути увагу як роботодавцю, так і працівнику та інше. Відповіли на питання присутніх.

IMG 9dc13b19ea04057a69c77dcde19020b9 V - За круглим столом обговорили нагальні питання щодо е-трудових та е-лікарняних

background Layer 1