Пропустити навігацію

Керівники підприємств, які нараховують заробітну плату нижче мінімальної, на контролі

      Заступницею начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області Оленою Щирбою 23 листопада 2021 року взято участь у засіданні комісії з питань надходжень від податку на доходи фізичних осіб і легалізації трудових відносин Дніпровської міської ради. Захід пройшов у режимі відеоконференції.

   На засідання запрошені керівники 42 підприємств м. Дніпра, які за інформацією Головного управління Державної податкової служби у Дніпропетровській області нараховували середньомісячну заробітну плату, ознаки нарахування працівникам нижче встановленого законодавством мінімуму та мали значні обсяги постачання та не значну (або взагалі відсутню) кількість найманих працівників. По зазначених підприємствах середньомісячна заробітна плата становить 4 388,84 грн.

     Олена Щирба зазначила, що офіційні трудові відносини — це запорука соціального захисту найманого працівника.

   Частина керівників підприємств доповіли, що вже підняли рівень середньомісячної заробітної плати. Решті доручено письмово поінформувати Пенсійний фонд області, органи Податкової служби та Держпраці з якої дати відбудеться підвищення рівня заробітної плати до середньої по області.

     Довідково: У Дніпропетровській області зареєстровано застрахованих осіб 1 341,1 тис., серед яких найманих — 1 160,3 тис. осіб. Заробітну плату нижче мінімальної отримують 127,6 тис. осіб або 11% загальної кількості найманих працівників.

DSC04463 1 1024x684 - Керівники підприємств, які нараховують заробітну плату нижче мінімальної, на контролі

 

background Layer 1