Пропустити навігацію

Про результати роботи з питань запобігання та виявлення корупції за 9 місяців 2021 року

     Протягом 9 місяців 2021 року робота Головного управління спрямовувалась на неухильне дотримання службовцями вимог антикорупційного законодавства.

      Пріоритетним напрямком роботи були постійний контроль за дотриманням антикорупційного законодавства та інформаційне забезпечення і розяснення новел Закону України “Про запобігання корупції”, а саме:

     щодо запобігання одержанню неправомірної вигоди або подарунка;

     викривачі та комунікаційні канали для повідомлення про можливі факти корупційних або повязаних з корупцією правопорушень;

     запобігання виникненню конфлікту інтересів та робота близьких осіб.

    На офіційній сторінці Головного управління веб-порталу Пенсійного фонду України опубліковано 9 статтей щодо дотримання норм антикорупційного законодавства в частині: викривачі і комунікаційні канали для повідомлення про можливі факти корупції, запобігання одержанню неправомірної вигоди або подарунка та поводження з ними.

     Спеціалісти відділу з питань запобігання та виявлення корупції постійно підвищують свій професійний рівень. Пройшли підвищення кваліфікації з питань запобігання корупції та забезпечення доброчесності за загальною (сертифікованою) програмою на базі Української школи урядування.

    Взято участь в проведені 12 онлайн-семінарів щодо дотримання норм фінансового контролю та антикорупційного законодавства, в заходах взяли участь 1599 державних службовців;

     Проведені 2 тренінги-навчання щодо норм антикорупційного законодавства в яких взяли участь 281 слухач;

  Надано особисто та в телефонному режимі 124 роз’яснення, рекомендації та практичну допомогу в питань антикорупційного законодавства.

  На відділ з питань запобігання та виявлення корупції покладено обов’язки моніторингу дотримання вимог законодавчих та нормативних актів щодо організації проведення спеціальних перевірок стосовно осіб, які претендують на зайняття посад, які передбачають зайняття відповідального або особливо відповідального становища. В звітному періоді організовано проведення 5 спеціальних перевірок за результатами яких підстав для відмови у призначені претендентів на посаду не встановлено.

   Відділом забезпечено 100% проведення перевірок своєчасності подання суб’єктами декларування Головного управління щорічних декларацій – 1662 (100%), декларацій після звільнення – 102 (101- подано), декларацій кандидатів на посаду – 59, декларацій перед звільненням – 60.

     За одним фактом неподання декларації після звільнення направлено повідомлення до НАЗК.

  Телефонним опитуванням відвідувачів сервісних центрів проводиться перевірка якості обслуговування громадян та дотримання правил етичної поведінки посадовцями Фонду. Опитано 289 відвідувачів, з них 272—задоволені; 14 — частково задоволені; 3 — незадоволені, тобто — 94% засвідчують високу оцінку задоволеності роботою сервісних центрів області.

   З метою запобігання виникненню конфлікту інтересів зумовленого родинними стосунками проводиться аналіз повідомлень про роботу близьких осіб посадовцями Головного управління — порушень не виявлено, це питання і надалі знаходиться на постійному контролі при призначенні, переведенні, просуванні по службі посадовців.

   На предмет конфлікту інтересів перевірено 9 пенсійних справ працівників Фонду області, яким відповідно до законодавства призначені пенсії — порушень не виявлено. Не врегульовані конфлікти інтересів – відсутні, повідомлень щодо наявності потенційного чи реального конфлікту інтересів від працівників Головного управління станом на 01.10.2021 року не надходило.

     В поточному році відсутні звернення/повідомлення громадян (в тому числі анонімні) щодо порушення посадовими особами органів Фонду області вимог, обмежень та заборон, визначених Законом України «Про запобігання корупції».

background Layer 1