Пропустити навігацію

Фахівці Фонду області разом з представниками Чечелівського району м. Дніпро контролюють питання легалізації та погашення заборгованості до Пенсійного фонду

web 02 04 1 300x225 - Фахівці Фонду області разом з представниками Чечелівського району м. Дніпро контролюють питання легалізації та погашення заборгованості до Пенсійного фонду27 вересня 2018 року у Чечелівській районній у м. Дніпрі раді  пройшло засідання тимчасової комісії з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. На засідання були запрошені 15 керівників, які виплачують працівникам мінімальну заробітну плату.

Світлана Золотухіна начальник Чечелівського відділу обслуговування громадян (сервісний центр) Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області зазначила, що згідно з пенсійним законодавством в розрахунку пенсій бере участь лише легальний заробіток, з якого оплачені страхові внески. Звернулась до роботодавців – «Прийде час, коли кожний з ваших працівників звернеться до Пенсійного фонду за пенсійною виплатою. Пенсія буде розраховуватися саме з даних персоніфікованого обліку. Якщо дані свідчать про заробіток менше мінімального, то ні Ви ні ваші працівники не зможете розраховувати не тільки на пристойну пенсію, але й на облік стажу в повному обсязі. Зарплата у «конверті» – це прямий шлях до старості у злиднях».

Також 27 вересня 2018 року у Чечелівській районній у м. Дніпрі раді  пройшло засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення ), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

На засіданні комісії були заслухані представники підприємств – боржників району:

1) ПАТ “Дніпровський машинобудівний завод”.

Заборгованість підприємства по відшкодуванню пільгових пенсій станом на  27.09.2018 складає 4,3 млн. грн. Щомісяця погашається розстрочений за рішенням суду борг в сумі 68,0 тис. грн.. Поточні платежі не сплачуються.

2) ДІ МАУП ВНЗ ПрАТ.

Заборгованість підприємства по єдиному соціального внеску – 304,0 тис. грн. Заборгованості по виплаті заробітної плати на підприємстві не має.

Головний бухгалтер  Лариса Буркацька наголосила, що після виділення коштів головним підприємством в м. Києві, для погашення заборгованості, підприємство розрахується з боргами.

3) ПАТ Дніпропетровський агрегатний завод – заборгованості по єдиному соціального внеску не має, але виникла заборгованість із виплати заробітної плати. Станом на 27.09.18 вона складає 2,4 млн. грн.. Представник керівництва заводу Валерій Бобко  пояснив причину не виплати заробітної  плати найманим працівникам виникненням скрутного фінансового становища на підприємстві. Запевнив присутніх що керівництвом підприємства розроблені заходи для усунення заборгованості.

Члени комісії запропонували запрошеним керівникам підприємств, розробити заходи для  погашення заборгованості до Пенсійного фонду та по виплаті заробітної плати в найкоротший термін.

background Layer 1