Пропустити навігацію

Інформація щодо проведення Головним управлінням Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області антикорупційних заходів за 9 місяців 2018 року

Протягом 9 місяців 2018 року робота з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області була спрямована на забезпечення виконання Закону України «Про запобігання корупції» інших нормативно-правових актів антикорупційного характеру. Вжиті організаційні заходи по підвищенню якості контролю за виконанням функцій та попередженню корупційних правопорушень мінімізації причин та умов, які сприяють їх виникненню.

Юридичним управлінням та сектором з питань запобігання та виявлення корупції управління внутрішнього аудиту та фінансового контролю систематично здійснювалось антикорупційне дослідження проектів розпорядчих актів (накази по особовому складу та з основної діяльності) Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області, забезпечено контроль за додержанням порядку узгодження та схвалення проектів рішень.

Сектором з питань запобігання та виявлення корупції управління внутрішнього аудиту та фінансового контролю проводиться постійний моніторинг роботи близьких осіб та питання виявлення, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів при призначені , переведенні на іншу посаду чи просуванні по службі.

Питання антикорупційного спрямування розглядались в рамках короткотермінових семінарів для працівників Головного управління. За звітний період проведено 12 семінари і 1 нарада де розглядались питання дотримання антикорупційного законодавства.

В поточному році 16 державних службовців підвищували кваліфікацію в Дніпропетровському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України на базі навчально-методичного центру Державного підприємства «Інформаційний центр персоніфікованого обліку Пенсійного фонду України» та 3 посадовця взяли участь в тренінгу для уповноважених підрозділів і осіб з питань запобігання та виявлення корупції органів державної влади, який проходив в рамках Всеукраїнської інформаційно-просвітницької кампанії Національного агентства з питань запобігання корупції та Програми розвитку ООН в м.Дніпрі.

В цілях контролю за якістю та оперативністю обслуговування громадян сектором з питань запобігання та виявлення корупції управління внутрішнього аудиту та фінансового контролю продовжується робота щодо анкетування «таємного покупця» осіб які звертаються до сервісних центрів Головного управління. Серед опитуваних є пенсіонери, які вже багато років отримують пенсії та які вперше звернулись до органів Пенсійного фонду області. В ході опитування з’ясовувалась якість та ефективність обслуговування громадян, фаховість та компетентність спеціалістів, які ведуть прийом громадян. Аналіз анкет засвідчує позитивну роботу пенсійників області.

З метою популяризації стандартів доброчесності на державній службі 21 серпня 2018 року сектором з питань запобігання та виявлення корупції організована та проведена інтелектуальна гра брейн-ринг на тему: «Знання антикорупційного законодавства». В заході взяли участь команди восьми управлінь Головного управління.

Оприлюднено 4 статті на сторінці веб-порталу ПФУ з формування світогляду неприйняття корупції. В вересні поточного року проведено тестування в деяких структурних підрозділах Головного управління, яке показало достатній рівень знань антикорупційного законодавства.

Сектором з питань запобігання та виявлення корупції з залученням управління застосування пенсійного законодавства з метою своєчасного вжиття заходів з запобігання та врегулювання конфлікту інтересів перевірені пенсійні справи посадовців управління, порушень не встановлено. Організовано проведення кампанії попередження всіх посадовців Головного управління під особистий підпис щодо дотримання норм фінансового контролю відповідно до антикорупційного законодавства.

background Layer 1