Пропустити навігацію

Звіт про виконання заходів щодо усунення (мінімізації) корупційних ризиків в діяльності Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області за I квартал 2020 року

Протягом I кварталу 2020 року робота Головного управління спрямовувалась на неухильне дотримання державними службовцями вимог антикорупційного законодавства.

Забезпечено дотримання вимог антикорупційного законодавства в частині норм фінансового контролю, перевірено 603 декларації суб’єктів декларування, а саме: після звільнення – 94, щорічні – 460, кандидатів на посаду-27, перед звільненням -22

В зв’язку із змінами в антикорупційному законодавстві проведена інформаційно-роз’яснювальна кампанія, підготовлені та направлені 7 листів – роз’яснень щодо декларування.

Надано 96 роз’яснень, рекомендацій та практичної допомоги в заповненні декларацій працівникам Головного управління. Проведена сектором роз’яснювальна робота щодо змін антикорупційного законодавства в частині фінансового контролю в 21 структурному підрозділі Головного управління.

Розроблена та впроваджена форма Попередження особи, яка має намір припинити діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави в частині обов’язку передачі справ та майна, подання декларацій перед звільненням та наступного року після звільнення, обмежень, заборон після припинення зазначеної діяльності.

Додатково направлені офіційні листи колишнім працівникам Головного управління, працівникам які знаходяться в декретних відпустках та працівникам які знаходяться поза штатом щодо обов’язку подати щорічну декларацію (декларацію після звільнення). В окремих випадках щодо обов’язку подачі декларації використовується мобільний зв’язок (за наявністю).

Проведено 5 семінарів, на яких в тому числі розглядались питання антикорупційного законодавства серед державних службовців.

Сектором прийнято участь у проведенні експертизи нормативно-правових актів, організаційно-розпорядчих 557 документів, що видаються Головним управлінням.

В звітному періоді Сектором проведений моніторинг рішень щодо пенсійного забезпечення працівників Фонду області в ході дослідження порушень не виявлено.

background Layer 1