Пропустити навігацію

Про діяльність управління внутрішнього аудиту за 9 місяців 2019 року

Внутрішній аудит в головному управлінні Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області здійснюється у відповідності до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 28.09.2011 №1001, Стандартів внутрішнього аудиту та Інструкції про організацію планування та проведення внутрішнього аудиту в Пенсійному фонді України та його органах.

Відповідно до зведеного операційного плану, управлінням внутрішнього аудиту протягом 9 місяців 2019 року в головному управлінні Пенсійного фонду України в області та його територіальних управліннях (структурних підрозділах) проведено 4 внутрішні аудити, а саме: аудити ефективності стану внутрішнього контролю за веденням обліку переплат пенсій, повнотою охоплення заходами стягнення надміру виплачених коштів та додержанням порядку списання переплат, а також стану організації роботи по надходженню власних коштів до бюджету Пенсійного фонду України, повноти та своєчасності направлення підприємствам до відшкодування розрахунків фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах та аудити відповідності щодо правильності та своєчасності призначення пенсій та проведення їх перерахунків, призначення (поновлення) та виплати пенсій внутрішньо переміщеним особам, а також реалізації заходів, спрямованих на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення, скорочення обсягів заборгованості по платежах.

За наслідками аудиторських досліджень встановлено 48 фінансових порушень, на загальну суму 52286 грн., в т. ч. 2 порушення, що не призвели до втрат на суму 23204 грн. та 256 не фінансових порушень.

В порядку здійснення контрольних функцій управлінням внутрішнього аудиту продовжується робота з ведення обліку залишку невідшкодованих коштів, щоквартально здійснюється моніторинг стану усунення виявлених порушень та відшкодування дорахованих коштів.

Загалом, станом на 01.10.2019 залишок неповернутих коштів, які перебувають на обліку в управлінні внутрішнього аудиту складає 3311,2 тис. грн. Протягом 9 місяців 2019 року до бюджету Фонду відшкодовано 475,0 тис. грн. або місячну мінімальну пенсію 317 пенсіонерів.

 

background Layer 1