Пропустити навігацію

Звіт про виконання заходів щодо усунення (мінімізації) корупційних ризиків у діяльності головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області за 9 місяців 2019 року

 

Заходи

щодо усунення (мінімізації) корупційних ризиків в діяльності головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області за 9 місяців 2019 року

 
з/п Заходи щодо усунення (мінімізації) корупційного ризику Особа, відповідальна за виконання заходу Термін  виконання заходів Інформація про виконання  
1 2 3 4 5  
1 Пункти 2, 3  Заходів

Надання необхідних роз’яснень, рекомендацій та практичної допомоги працівникам головного управління Фонду в області в заповненні декларацій та щодо застосування антикорупційного законодавства.

Семенюк В.І. протягом року Виконується.
Головним спеціалістом з питань запобігання та виявлення корупції у звітний період підготовлено та направлено для виконання керівникам структурних підрозділів тематичні письмові роз’яснення щодо подання декларацій учасниками та переможцями конкурсів, щодо обов’язку повідомлень НАЗК про суттєві зміни свого майнового стану, а також щодо недопущення та усунення конфліктів інтересів під час проходження державної служби.
 
2 Пункти 4, 7, 8, 17  Заходів

Своєчасне реагування та оперативний розгляд в межах компетенції повідомлень щодо причетності працівників Фонду в області до вчинення ними корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень та участь у службових розслідуваннях з цього приводу.

Семенюк В.І. протягом року Виконується.

Головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції протягом звітного періоду залучався до розгляду та перевірки повідомлень щодо причетності працівників Фонду в області до ймовірного вчинення ними порушень антикорупційного законодавства.

 
3 Пункт 5 Заходів

Ведення обліку працівників головного управління Фонду в області, притягнутих до відповідальності за вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень .

Семенюк В.І. протягом року Виконується.

Головним спеціалістом з питань запобігання та виявлення корупції заведено та ведеться Журнал обліку працівників, притягнутих до відповідальності за порушення вимог антикорупційного законодавства (реєстр. № 05/4-23).

 
4 Пункти 9, 11 Заходів

Організація контролю та своєчасна перевірка фактів подання суб’єктами декларування належних декларацій .

Семенюк В.І. протягом року Виконується.
Протягом звітного періоду головним спеціалістом з питань запобігання та виявлення корупції перевірено всього 1208 декларацій, з них 759 тип «щорічні», 49 «після звільнення», 300 «кандидат на посаду», 100 «перед звільненням».
 
5 Пункти 10, 14 Заходів

Участь в проведенні роз’яснювальної роботи з працівниками, які призначаються на державну службу, та з такими, які припиняють діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави, щодо обов’язку дотримання антикорупційного законодавства та подання ними необхідних декларацій.

Семенюк В.І.,

Чорний С.В.

протягом року Виконується.

Запроваджена практика письмово попереджувати працівників, які призначаються на державну службу про обов’язок дотримання ними антикорупційного законодавства, та  працівників, які припиняють діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави про їх  обов’язок своєчасно подати належні декларації типу «перед звільненням» та «після звільнення».

 
6 Пункт 12 Заходів

Надсилання письмових повідомлень на НАЗК про встановлені випадки неподання або несвоєчасного подання декларацій суб’єктами декларування.

Семенюк В.І. протягом року Виконується.

Протягом звітного періоду на НАЗК направлено 9 повідомлень про виявлені випадки  неподання та несвоєчасного подання декларацій працівниками Фонду в області.

 
7 Пункт 13 Заходів

Здійснення моніторингу дотримання державними службовцями заборон, вимог та обмежень, передбачених антикорупційним законодавством.

Семенюк В.І. протягом року Виконується.

У звітному періоді листом від 27.05.2019 повідомлено правоохоронні органи про встановлений випадок ймовірно незаконного сумісництва державного службовця.

 
8 Пункти 15, 16 Заходів

Проведення навчальних та роз’яснювальних заходів з працівниками Фонду в області з питань антикорупційного законодавства.

Семенюк В.І. протягом року Виконується.

У звітному періоді головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції приймав участь у проведенні навчань з працівниками з питань антикорупційного законодавства.

 
9 Пункт 18 Заходів

Вжиття заходів щодо виявлення конфлікту інтересів та його врегулювання.

Семенюк В.І. протягом року Виконується.

Виявлений у звітному періоді потенційний конфлікт інтересів врегульований наказом від 04.06.2019 № 176 про встановлення зовнішнього контролю за діяльністю державного службовця.

 
10 Пункт 19 Заходів

Участь у проведенні експертизи організаційно-розпорядчих документів, що видаються головним управлінням Фонду в області.

 Семенюк В.І.  протягом року Виконується.

Запроваджена практика візування головним спеціалістом з питань запобігання та виявлення корупції всіх основних наказів та організаційно-розпорядчих документів з метою виявлення ризиків вчинення корупційних правопорушень в діяльності Фонду.

 
11 Пункт 20. Забезпечення можливості повідомлення про корупційні правопорушення шляхом застосування спеціальних комунікаційних каналів. Семенюк В.І. протягом року Виконано.

З врахуванням проведеної реорганізації підрозділів Фонду в області на відповідному офіційному веб-сайті головного управління поновлено електронну поштову адресу та спеціальну телефонну лінію для повідомлень про корупційні правопорушення.

 
12 Врегулювання процедури взаємодії між структурними підрозділами Фонду в області з питань проведення спеціальних перевірок. Семенюк В.І.

Чорний С.В.

протягом першого півріччя Виконано.

Наказом від 06.06.2019 № 181 головного управління Фонду в області врегульовано процедуру взаємодії між головним спеціалістом з питань запобігання та виявлення корупції та управлінням по роботі з персоналом з питань моніторингу, звітності та проведення спеціальних перевірок кандидатів на посади.

 

 

background Layer 1