Пропустити навігацію

СЕМІНАР З РОБОТОДАВЦЯМИ НА ТЕМУ: «ЛЕГАЛІЗАЦІЯ ЗАЙНЯТОСТІ ТА ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ»

Начальник  Рожнятівського відділу обслуговування громадян управління обслуговування громадян Олександра Кузик  взяла участь у  семінарі з роботодавцями, організатором якого була Рожнятівська філія Івано-Франківського обласного центру зайнятості на тему: «Легалізація зайнятості та заробітної плати» на базі Брошнів-Осадської об’єднаної територіальної громади. Під час заходу присутніх ознайомлено з нововведеннями, які запроваджені в Пенсійному фонді України, зокрема:

  • процесом створення електронної пенсійної справи;
  • оцифруванням діючих пенсійних справ;
  • налаштуванням послуги безкоштовного СМС-інформування щодо призначення/перерахунку пенсії;
  • сплати страхових внесків роботодавцем та страхового стажу особи;
  • отримання довідок про розмір сплачених внесків (форма ОК-5).

В ході діалогу з роботодавцями фахівець фонду запропонувала  зареєструватися на Веб-порталі Пенсійного фонду України та роздано буклети щодо реєстрації. Процедура реєстрації на веб-порталі максимально спрощена. Пропонуються такі способи реєстрації:

  • За логіном і паролем. Дана форма реєстрації можлива при наявності реєстраційного коду. Його можна отримати, звернувшись особисто до органів ПФУ із заявою, паспортом та ідентифікаційним кодом (для фізичних осіб), або документом, що посвідчує належність до відповідної установи (для юридичних осіб).
  • За допомогою електронно-цифрового підпису. Для цього необхідно пройти онлайн реєстрацію за електронно-цифровим ключем (ЕЦП)
  • За допомогою електронного пенсійного посвідчення (авторизація можлива за допомогою картрідера – пристрою для зчитування карток).

Довідково: На Веб-порталі Пенсійного Фонду України в області зареєстровано більше 45 тисяч громадян                  

Станом на сьогоднішній день спеціалістами відділу ретроконверсії ГУ ПФУ в Івано-Франківській області відскановано понад 1200 пенсійних справ, які в подальшому переходять у наступний етап – документування. Таким чином, задокументовано – більше 750 пенсійних справ.

Broshniv OTG 300x225 - СЕМІНАР З РОБОТОДАВЦЯМИ НА ТЕМУ: «ЛЕГАЛІЗАЦІЯ ЗАЙНЯТОСТІ ТА ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ»Broshniv OTG 1 300x225 - СЕМІНАР З РОБОТОДАВЦЯМИ НА ТЕМУ: «ЛЕГАЛІЗАЦІЯ ЗАЙНЯТОСТІ ТА ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ» Broshniv OTG3 225x300 - СЕМІНАР З РОБОТОДАВЦЯМИ НА ТЕМУ: «ЛЕГАЛІЗАЦІЯ ЗАЙНЯТОСТІ ТА ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ»

 

 

 

 

 

 

 

background Layer 1