Пропустити навігацію

КРУГЛИЙ СТІЛ НА ТЕМУ «ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ – ТУРБОТА СПІЛЬНА»

Начальник Тисменицького відділу обслуговування громадян Наталія Лагойда взяла участь у засіданні круглого столу на тему «Працевлаштування людей з інвалідністю – турбота спільна» організованого Тисменицькою районною філією Івано-Франківського обласного центру зайнятості.

В засіданні взяли участь: заступник директора Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Андрій Магас, начальник відділу роботи з роботодавцями обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Дмитро Юхменко, начальник управління соціального захисту населення Тисменицької РДА Михайло Лутчин, начальник сервісного центру Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області Наталя Лагойда та роботодавці району.

Директор районної філії   Петро Данилюк поінформував присутніх про ситуацію на місцевому ринку праці , наголосив на важливості соціальної захищеності осіб з інвалідністю, гарантування їм рівних зі всіма іншими громадянами можливостей для участі в економічній, політичній та соціальній сфері життя .

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Тетяна Грєшнікова ознайомила присутніх з новими формами роботи та сучасними інформаційними технологіями, які використовуються в службі зайнятості для обслуговування шукачів роботи, в тому числі і для осіб з інвалідністю.  Їм надається спектр адресних соціальних послуг, виходячи з індивідуальних програм реабілітації та висновків МСЕК та можливостей шукачів роботи. Це, зокрема, підбір підходящої роботи, залучення до громадських та інших робіт тимчасового характеру, організація професійного навчання, сприяння в започаткуванні власної справи, залучення до масових заходів, які проводить районна філія. Наголосила на те, що для презентації шукачів роботи, в тому числі і осіб з інвалідністю, застосовується відеорезюме, відеовакансії, впроваджена «електронна черга» для безробітних – сервіс, за допомогою якого кожен бажаючий може самостійно, не витрачаючи зайвого часу, записатись на індивідуальний прийом до фахівця будь-якого центру зайнятості України.

Андрій Магас та Наталя Лагойда розповіли про механізм надання фінансування роботодавцям у вигляді цільової позики та дотації за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів на створення спеціальних робочих місць для інвалідів зареєстрованих у державній службі зайнятості; про офіційне оформлення працівників на роботу, своєчасну і повну сплату платежів у Пенсійний фонд України для отримання соціальних пільг та виплат, гарантованих державою, особливо при нарахуванні пенсії та здійсненні перерахунків пенсій у подальшому.

Довідково: На Веб-порталі Пенсійного Фонду України в області зареєстровано понад 45 тисяч громадян.

img 20191205 100912 - КРУГЛИЙ СТІЛ НА ТЕМУ «ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ - ТУРБОТА СПІЛЬНА»img 20191205 100957 1 - КРУГЛИЙ СТІЛ НА ТЕМУ «ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ - ТУРБОТА СПІЛЬНА»

background Layer 1