Пропустити навігацію

ОНОВЛЕНИЙ ПЕНСІЙНИЙ КАЛЬКУЛЯТОР

Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області повідомляє, що кожен громадянин зареєструвавшись на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України, може отримати послуги (інформацію) дистанційно, не відвідуючи сервісних центрів.

Зокрема, оновлений сервіс «Пенсійний калькулятор» надає можливість автоматично розрахувати прогнозний розмір пенсії за віком та загальний стаж.

Користувач авторизовується на вебпорталі за допомогою кваліфікованого електронного підпису, після цього автоматично завантажуються дані для обчислення страхового стажу і заробітної плати, які наявні в Реєстрі застрахованих осіб. Також є можливість ручного внесення даних про періоди роботи із трудової книжки та інших документів про стаж, заробітної плати до 1 липня 2000 року для подальшого їх використання при розрахунку орієнтованого розміру пенсії та стажу в перспективі.

Програма автоматично підсумує періоди трудової діяльності та визначить коефіцієнт страхового стажу та коефіцієнт заробітку за наявними даними.

Після розрахунку пенсії користувач отримує суму розрахованої пенсії та протокол розрахунку на дату звернення.

Отже, за допомогою «Пенсійного калькулятора» кожен може самостійно оцінити складові, які найбільше впливають на розмір пенсії – страховий стаж та рівень заробітної плати. Тому тільки легальна зайнятість та заробітна плата дають гарантії соціальної захищеності в майбутньому.

depositphotos 4723550 stock photo 3d man with calculator 300x300 - ОНОВЛЕНИЙ ПЕНСІЙНИЙ КАЛЬКУЛЯТОР

background Layer 1