Пропустити навігацію

НЕСПЛАЧЕНІ ВНЕСКИ – ВТРАЧЕНА ПЕНСІЯ

Під гаслом “Несплачені внески – втрачена пенсія” працівники Пенсійного фонду України провели флешмоб в місті Тлумач.

Учасники заходу закликали мешканців міста не погоджуватися на пропозиції – тіньової зайнятості й оплати праці, щоб не позбавляти себе соціального захисту під час трудової  діяльності та гідного матеріального забезпечення на старості літ. Розповіли, що право на гідну пенсію має той, хто отримував належного розміру легальну зарплату, має достатній страховий стаж і сплачені внески у розмірі , не меншому за встановлений законом мінімальний. Пенсійники наголосили пересічним громадянам, що саме через несплату податків з «тіньової» заробітної плати працівники залишаються без відповідного соціального захисту та гідного пенсійного забезпечення в майбутньому.

 Кожен найманий працівник має можливість контролювати нарахування йому заробітної плати зареєструвавшись на Веб-порталі Пенсійного фонду України та щомісячно перевіряти: з якої заробітної плати сплачено ЄСВ, яку тривалість страхового стажу йому зараховано. Таку інформацію він може отримати і безпосередньо в Пенсійному фонді України.

Довідково: на обліку у Тлумацькому відділі обслуговування громадян перебуває понад 12 тисяч пенсіонерів. На Веб-порталі Пенсійного Фонду України в області зареєстровано близько 45 тисяч громадян.

img 20200116 134801 242x300 - НЕСПЛАЧЕНІ ВНЕСКИ - ВТРАЧЕНА ПЕНСІЯ img 20200116 134725 300x213 - НЕСПЛАЧЕНІ ВНЕСКИ - ВТРАЧЕНА ПЕНСІЯ

 

 

background Layer 1