Пропустити навігацію

‼ДО УВАГИ ПРАЦІВНИКІВ ТА РОБОТОДАВЦІВ‼

 

 images 4 - ‼ДО УВАГИ ПРАЦІВНИКІВ ТА РОБОТОДАВЦІВ‼Кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується (ст. 43 Конституції України). Разом з тим, відповідно до вимог чинного трудового законодавства при оформленні працівника на роботу в обов’язковому порядку укладається трудовий договір.

Згідно частини 3 статті 24 КЗпП України працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування й реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Відповідно до статті 265 КЗпП України за порушення законодавства про працю юридичні та фізичні особи – підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді накладення фінансових санкцій.

Не оформлений працівник не має гарантій щодо терміну перебування на роботі. Він позбавляється соціальних гарантій, встановлених державою!

Ні в якому разі не погоджуйтесь працювати без оформлення належним чином трудових відносин!

Роботодавці! Забезпечте соціальний захист своїх працівників соціальним страхуванням!

 

 

Адміністрація головного управління

ПФУ в Івано-Франківській області

 

background Layer 1