Пропустити навігацію

З В І Т Про виконання заходів, передбачених Антикорупційною програмою протягом 1 півріччя 2020 року

         За звітній період головним спеціалістом з питань запобігання та виявлення корупції завершено формування Реєстру працюючих в структурних підрозділах Головного управління Фонду в області близьких осіб з метою відслідкування та упередження передумов для виникнення конфліктів інтересів в діяльності державних службовців.

Враховуючи значну кількість змін та доповнень в діючі нормативні акти в поточному році стосовно декларування та запобігання корупції, керівникам структурних підрозділів підготовлено та з погодження начальника ГУ Фонду в області скеровано 8 тематичних службових записок для виконання та організації відповідних навчань в підрозділах.

Також, протягом звітного періоду головним спеціалістом з питань запобігання та виявлення корупції проведено 4 виступи на нарадах та семінарі, на яких (в до карантинний період) прийняли участь 66 державних службовців.

Крім того, 18.06.2020 проведено дистанційний тренінг-навчання особового складу структурних підрозділів ГУ на тему: «Викривачі корупції та робота з їх повідомленнями», за результатами якого 46 слухачів в той же день склали відповідні письмові тестування та анкетування.

А також підготовлено і за підписом начальника ГУ Фонду в області скеровано керівникам підрозділів наступні 8 службових тематичних записок для виконання та проведення відповідного навчання серед підлеглих працівників.

З врахуванням змін антикорупційного законодавства на інформаційній сторінці головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області вебпорталу Пенсійного фонду України оновлено 8 публікацій антикорупційних нормативних актів та 11 коментарів-роз’яснень, в тому числі від НАЗК. Також, для забезпечення відкритості та гласності в роботі, на інформаційній сторінці ГУ Фонду в області щоквартально публікуються для громадськості звіти роботи головного спеціаліста з питань запобігання та виявлення корупції.

До 01.06.2020 забезпечено подання суб’єктами декларування 812 декларацій (тип декларації «Щорічна» та «Після звільнення»), що становить 99,63% від загальної їх кількості. При цьому, виявлено 3 випадки неподання декларацій типу «Після звільнення», про що своєчасно відправлено 3 повідомлення на НАЗК для прийняття ними відповідних рішень.

В поточному році головним спеціалістом з питань запобігання та виявлення корупції розглянуто 6 звернень/повідомлень (в тому числі 2 анонімних) про правопорушення, вчинені працівниками Фонду в області та взято участь в проведенні 9 службових перевірок, по 4 з яких правоохоронними органами області вже розпочато розслідування у 4 кримінальних провадженнях; в матеріалах перевірки за повідомленням викривача прийнято рішення про призупинення

подальшого нарахування пенсії і готуються матеріали для їх подальшої передачі органам досудового розслідування; в іншій – в ході попередньої перевірки вживаються заходи для добровільного погашення виявленої переплати пенсії в сумі 27,5 тис.грн..

У двох кримінальних провадженнях органу слідства передано відповідні заяви про визнання ГУ Фонду в області потерпілою стороною та вжиття слідчих заходів для забезпечення відшкодування нам, як цивільному позивачу у цих кримінальних провадженнях, завданих збитків в сумах, відповідно, 38,8 тис.грн. та 159,9 тис.грн..

Спільно з поліцією проводилася перевірка двох фактів ймовірного порушення сумісництва двома державними службовцями, які всупереч забороні приймали платну участь в виборчій кампанії 2019 року.

Спільно з управлінням застосування пенсійного законодавства постійно проводяться перевірки пенсійних справ як колишніх працівників Фонду області, так і працюючих, а також їх близьких осіб. Серед перевірених 49 таких справ порушень не виявлено.

background Layer 1