Пропустити навігацію

СПІВПРАЦЯ ЩОДО ЛЕГАЛІЗАЦІЇ ЗАЙНЯТОСТІ НАСЕЛЕННЯ

       Сьогодні питання нелегальної зайнятості є надзвичайно актуальним.

З метою інформування роботодавців – суб’єктів господарювання щодо детінізації ринку праці,  недопущення ними порушень законодавства про працю і зайнятість, створення нових робочих місць у Лисецькій селищній раді Івано-Франківського району відбувся семінар на тему «Соціальне партнерство та співпраця з роботодавцями щодо легалізації зайнятості».

   У заході взяли участь соціальні партнери: головний спеціаліст відділу обслуговування громадян №13 (сервісного центру) управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного Фонду України в Івано-Франківській області  Надія Рудик, головний державний інспектор відділу з питань експертизи умов праці Управління Держпраці в Івано-Франківській області Оксана Острижнюк, Лисецький селищний голова Анатолій Лущак та начальник відділу взаємодії з роботодавцями Тетяна Грєшнікова.

        У своєму виступі Надія Рудик наголосила, що підприємства, установи, організації та фізичні особи-підприємці повинні в обов’язковому порядку оформляти трудові відносини з найманими працівниками, не порушуючи вимог законодавства щодо укладення трудового договору. При виплаті заробітної плати  дотримуватись чинного законодавства, забезпечити своєчасну і повну сплату єдиного внеску від якого залежить страховий стаж. Особи мають право на призначення пенсії за віком після досягнення 60 років за наявності страхового стажу не менше 28 років з 1 січня 2021 року по 31 грудня 2021 року, а починаючи з 1 січня 2028 року – не менше 35 років.

   Легалізація заробітної плати сьогодні – запорука соціальних гарантій в майбутньому.

IMG 617bbe811566f7cbdd9fbcde5cd3d41d V - СПІВПРАЦЯ ЩОДО ЛЕГАЛІЗАЦІЇ ЗАЙНЯТОСТІ НАСЕЛЕННЯIMG 0f1c8dd2959372671135bbf2bd9a19c7 V - СПІВПРАЦЯ ЩОДО ЛЕГАЛІЗАЦІЇ ЗАЙНЯТОСТІ НАСЕЛЕННЯ

background Layer 1