Пропустити навігацію

БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ ТА СВОЇ БЛИЗЬКИХ! КОРИСТУЙСЯ ПОСЛУГАМИ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ ОНЛАЙН!

Згідно з рішенням Державної комісії ТЕБ та НС, починаючи із 30.10.2021 Івано-Франківська область перебуває в “червоній” карантинній зоні.

Тому наполегливо рекомендуємо Вам використовувати можливість отримання послуг через вебпортал Пенсійного фонду України (portal.pfu.gov.ua).

Ми готові до такого спілкування з Вами! Це зручно, оперативно та безпечно!

Щоб скористатись електронними сервісами необхідно авторизуватись на вебпорталі Пенсійного фонду України за адресою https://portal.pfu.gov.ua за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП). Якщо Ви не маєте електронного підпису, його можна отримати в акредитованих центрах сертифікації ключів (АЦСК), наприклад, у КНЕДП ІДД ДПС, Державному підприємстві “Дія” та інших. Ознайомитися з повним списком АЦСК, кваліфікований електронний підпис яких підтримує вебпортал Пенсійного фонду, можна у випадаючому списку вікна “Виберіть АЦСК”.

Спектр послуг, які надаються Пенсійним фондом України онлайн, дуже широкий!

  • Бажаєте, щоб пенсію Вам призначили автоматично? – Сервіс «Автоматичне призначення пенсій» дає можливість подати документи для призначення пенсії, не відвідуючи територіальні органи Пенсійного фонду, через особистий кабінет на вебпорталі Пенсійного фонду України. Це можливість заздалегідь подбати про свою соціальну захищеність та надати всю необхідну інформацію для призначення пенсії завчасно, незалежно від часу настання пенсійного віку. Покрокову відео-інструкцію можна подивитися на ютуб-каналі Головного управління Пенсійного фонду України за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=gs6DQ1F0zoo

Документи для призначення пенсії, подані через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України, засвідчуються кваліфікованим електронним підписом або системою GOV ID. Результати опрацювання заяви можна побачити у вкладці «Мої повідомлення».Складові сформованої електронної пенсійної справи стануть доступні на вебпорталі у розділі «Моя пенсія» після того, як особа набуде статусу пенсіонера, тобто досягне пенсійного віку.

  • Ви досягли пенсійного віку? – Маєте змогу надати заяву на призначення пенсії онлайн виключно в електронному вигляді зі зверненням до сервісного центру тільки за отриманням пенсійного посвідчення.
  • Ви працюєте і пройшло 2 роки після призначення/перерахунку пенсії? – Подайте заяву на перерахунок онлайн.
  • Цікавить розмір пенсії? – Відкрийте свою електронну пенсійну справу та дивіться, сидячи вдома.
  • Є запитання до Пенсійного фонду? – Звернись та запитай онлайн.

За допомогою сервісу «Електронне звернення» користувачі вебпорталу, згідно Закону України “Про звернення громадян” можуть звернутися до органів ПФУ із заявою, скаргою чи пропозицією за допомогою електронного звернення заповнивши відповідну форму на сайті ПФУ.

  • Потрібно отримати з Пенсійного фонду України довідки про розмір пенсії, Ок5, Ок7 та інші? – Роби це онлайн. Через сервіс «Запит на отримання електронних документів» Ви можете подати запит на отримання індивідуальних відомостей про застраховану особу, витягу з Реєстру застрахованих осіб. У результаті обробки запиту Вам буде відправлено документ у вигляді pdf-довідки і електронний документ підписаний ЕЦП ПФУ, який згідно із законодавством є аналогом паперового документа, підписаного відповідальною особою в органі ПФУ.

Крім того, повідомляємо що довідку за формою «Дані про трудовий та страховий стаж» підприємство на якому Ви працюєте може отримати її без Вашої участі через вебпортал Пенсійного фонду України.

  • Цікавить, який розмір пенсії Ви отримаєте в майбутньому? – Користуйся послугою «Пенсійний калькулятор» та дізнайся про це вже сьогодні. Сервіс дозволяє введення у ручному режимі періодів трудового стажу та інших періодів, що враховуються до стажу роботи для призначення пенсії.

У реєстрах Фонду інформація про страховий стаж накопичена з 2004 року, а про сплачені страхові внески та офіційну заробітну плату — з 1998 року. Якщо ж людина до того часу офіційно працювала або навчалась, то при здійсненні прогнозного розрахунку пенсії за допомогою «пенсійного калькулятора», можна самостійно, тобто вручну, ввести дані про відсутні періоди трудової діяльності та інші періоди, які враховуються до страхового стажу (наприклад, навчання на денній формі, військова служба тощо).

  • Бажаєте отримувати інформативні повідомлення від ПФУ? – Сервіс «СМС-інформування» включає в себе набір стандартних повідомлень щодо призначення, перерахунку, або поновлення виплати пенсій, а також про накопичений страховий стаж та, відповідно, сплату страхових внесків роботодавцями. Для кожного працюючого це інструмент контролю за своїм роботодавцем. Адже щомісяця застрахована особа буде отримувати повідомлення про нарахований страховий стаж, який необхідний для призначення пенсії. Відсутність повідомлення про нарахований страховий стаж є приводом звернутися до роботодавця для з’ясування причин.
  • Вам оформили листок непрацездатності? – Перегляньте актуальні дані щодо вашої тимчасової втрати працездатності в особистому кабінеті — пункт головного меню “Тимчасова втрата працездатності”.
  • Маєте трудову книжку? – Передайте її до ПФУ для оцифрування через особистий кабінет користувача з блоку “Комунікації з ПФУ” — “Надання скан-копій трудової книжки”. Після коректного відправлення до ПФУ користувачу надається повідомлення “Запис збережено та відправлено на розгляд до ПФУ”. Результат обробки звернення можна переглянути в пункті особистого кабінету “Мої звернення”. Таким чином, усуваються негативні наслідки втрати трудової книжки, її фальсифікації і внесення недостовірних відомостей до цього документа. Електронні трудові спростять доступ до інформації про трудовий стаж та процес оформлення пенсії.

Нагадуємо про інший легкий спосіб дистанційного отримання консультацій через телефони “гарячої лінії” та електронну пошту.

Наголошуємо, що у період карантину необхідно залишатися вдома, щоб не наражати на ризик інфікування себе та своїх близьких, а всі нагальні питання вирішувати у режимі онлайн, що дуже легко і зручно!

 В умовах сьогодення, лише наше відповідальне ставлення

до умов карантину, обмеження особистого спілкування

збереже Вас та Ваших близьких!

 Бажаємо всім здоров’я!

 

11 1 1 - БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ ТА СВОЇ БЛИЗЬКИХ!  КОРИСТУЙСЯ ПОСЛУГАМИ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ ОНЛАЙН!

background Layer 1