Пропустити навігацію

РОБОЧА ГРУПА ВИЯВИЛА ПОРУШЕННЯ ТРУДОВОГО ЗАКОНОДАВСТВА

Начальник відділу забезпечення наповнення бюджету №2 Надія Коцеловська взяла участь у засіданні робочої групи з питань легалізації виплат заробітної плати та зайнятості населення Болехівської міської ради.

На засіданні робочої групи заслухано пояснення фізичних осіб -підприємців та керівників підприємств щодо виплати заробітної плати менше мінімальної. Розглянуто питання щодо страхувальників, в яких кількість касових апаратів більше ніж найманих працівників. Окрім того, розглянуто скаргу громадянина, якому роботодавець відмовляє в офіційному працевлаштуванні. Фахівцем Пенсійного фонду проінформовано про наслідки отримання заробітної плати «в конверті». Якщо сума нарахованої заробітної плати, з якої сплачені внески, менша за мінімальний рівень, страховий стаж становить неповний місяць й обчислюється пропорційно заробітній платі. Якщо роботодавець

 не сплачує внески на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування за своїх найманих працівників, то періоди, за які не сплачені внески, “випадають” із страхового стажу найманого працівника та не включаються в заробіток для розрахунку розміру пенсії.

    Нагадуємо роботодавцям та громадянам! Незадекларований належним чином працівник ризикує залишитися без права на отримання соціальних виплат, а в майбутньому – гідної пенсії. Подбайте про це завчасно!

261635502 1055347058620956 2839526427479235571 n - РОБОЧА ГРУПА ВИЯВИЛА ПОРУШЕННЯ ТРУДОВОГО ЗАКОНОДАВСТВА

 

 

background Layer 1