Пропустити навігацію

Участь в нарадах з нагоди відзначення Дня охорони праці

🔰Головні спеціалісти відділу профілактики та розслідування нещасних випадків управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління взяли участь в нарадах з нагоди відзначення Дня охорони праці.
 
💬Так, Мирослава Стельмах та Наталія Проніна у своїх виступах ознайомили посадових осіб підприємств комунальної форми власності Делятинської територіальної громади та педагогічний колектив Марковецького ліцею Тисменицької міської ради із зверненням до Всесвітнього дня охорони праці, девізом якого у 2024 році є – “Вплив зміни клімату на безпеку та гігієну праці”.
Фахівці Фонду звернули увагу на питання охорони праці на виробництві, необхідності створення безпечних умов праці на кожному робочому місці, навчання працівників, в тому числі інструктажів з охорони праці, необхідність проведення медичних оглядів, причини та обставини настання нещасних випадків на виробництві та їх профілактики.
 
💬Під час нарад обговорено причини настання нещасних випадків внаслідок порушення законодавства з охорони праці, важливість профілактичних заходів по запобіганню нещасним випадкам, дотримання працівниками правил та інструкцій з охорони праці на кожному робочому місці, проведення якісних інструктажів та періодичного навчання працівників з питань охорони праці. Також фахівці розповіли про порядок отримання страхових виплат потерпілими по завершенню розслідування. Звернуто увагу присутніх на право працівників, які зайняті на роботах з важкими та шкідливими умовами праці, на пільги і компенсації за результатами атестації робочих місць.
 
☝️Окрім того, Наталія Проніна зустрілася з учнями старших класів Марковецького ліцею, де провела інформаційну компанію на актуальні теми з питань охорони праці, формування психології безпеки праці самого працівника, усвідомлення того, що не можна порушувати правила охорони праці та вимоги інструкцій з охорони праці. Адже збереження здоров’я молодого покоління напряму впливає на розвиток національної економіки. Виробнича травма, яку молода людина отримує на початку свого трудового життя, може призвести до довгострокових порушень її здоров’я, через що вона не зможе бути активним членом суспільства та не скористається набутими під час навчання знаннями.
 
📌По завершенню наради керівникам комунальних підприємств надано методичні рекомендації та інформаційні матеріали.
 
IMG db67766cba060977a4af0e65890b4234 V 225x300 - Участь в нарадах з нагоди відзначення Дня охорони праціIMG 92f1dec1e410b1f2d83bcb8a8becad79 V 300x225 - Участь в нарадах з нагоди відзначення Дня охорони праціfoto 300x200 - Участь в нарадах з нагоди відзначення Дня охорони праціfoto2 300x200 - Участь в нарадах з нагоди відзначення Дня охорони праці
 
 
 
background Layer 1