Пропустити навігацію

Участь у семінар – навчанні посадових осіб КНП “Івано-Франківський обласний перинатальний центр Івано-Франківської обласної ради”

🔰Головний спеціаліст відділу профілактики та розслідування нещасних випадків управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління Світлана Прокопів взяла участь у семінар-навчанні та перевірці знань з питань охорони праці посадових осіб у КНП “Івано-Франківський обласний перинатальний центр Івано-Франківської обласної ради”.
 
💬У своєму виступі Світлана Прокопів розповіла, що питання створення безпечних умов праці, профілактики виробничого травматизму та профзахворювань були, є і повинні залишитися важливими на підприємстві. Працівники повинні проходити на підприємстві навчання у формі інструктажів з питань охорони праці, першої допомоги потерпілому, правил поведінки та дій у разі виникнення аварійних ситуацій. Адже відповідальність за порушення правил з охорони праці на виробництві, в першу чергу несуть безпосередні керівники структурних підрозділів.
 
🔘Підприємством повинно забезпечуватись всі необхідні умови з охорони праці, однак працівник зобов’язаний дбати про особисту безпеку і здоров’я, а також оточуючих людей в процесі виконання будь-яких робіт чи під час перебування на території підприємства, знати і виконувати вимоги нормативно-правових актів з охорони праці, правила поводження з машинами, механізмами, устаткуванням та іншими засобами виробництва, користуватися засобами колективного та індивідуального захисту.
 
📌Крім цього, фахівець Головного управління ознайомила присутніх із законодавчими змінами щодо соціального страхування від нещасного випадку на виробництві, проінформувала про порядок їх розслідування, навела приклади найбільш поширених причин настання нещасних випадків, серед яких головними є відсутність навчальних та профілактичних заходів, ігнорування працівниками правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою.
 
IMG 73c03d019747fdfb68c35aaf8edb6486 V 300x225 - Участь у семінар - навчанні посадових осіб  КНП “Івано-Франківський обласний перинатальний центр Івано-Франківської обласної ради” IMG bed63a16c22624b3803337a3aec9a8c3 V 300x225 - Участь у семінар - навчанні посадових осіб  КНП “Івано-Франківський обласний перинатальний центр Івано-Франківської обласної ради”
background Layer 1