Пропустити навігацію

До уваги фізичних осіб підприємців !

Чи можуть відмовити у субсидії тим, у кого є борг зі сплати єдиного соціального внеску ?

 

Однією з вимог для оформлення житлової субсидії є обов’язкова сплата працездатними особами єдиного внеску на загальнообов”язкове державне соціальне страхування.

 

При цьому,  ті громадяни, у яких є заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску з вини роботодавця, субсидію можуть отримати на загальних умовах. Фізичні особи – підприємці до цієї категорії не відносяться. Для них зберігається обов”язкова умова – відсутність боргу зі сплати єдиного соціального внеску і сплата його у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, у розмірі не менше мінімального страхового внеску протягом не менше трьох місяців сумарно.

 

Довідково: Положенням про порядок призначення житлових субсидій, що затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 року № 848 (в  редакції постанови КМУ від 27.04.2018 року№329), житлова субсидія не призначається( у тому числі на наступний період), якщо в складі сім’ї члена домогосподарства є особи, що досягли 18-річного віку станом на початок періоду за який враховуються доходи для призначення субсидії, і в цьому періоді за інформацією Державної фіскальної служби України  та Пенсійного фонду України вони не сплатили у визначених розмірах  єдиний внесок на загальнообов”язкове державне соціальне страхування.

 

Якщо у Вас є потреба додатково уточнити або вияснити інформацію щодо  наявного боргу зі сплати єдиного соціального внеску, звертайтеся до найближчого територіального управління Пенсійного фонду України в області.

 

Для цього необхідно:  пред’явити паспорт (інший документ, що засвідчує особу) та документ, який підтверджує реєстраційний номер облікової картки платника податків або право здійснювати будь-які платежі за cepiєю та/або номером паспорта.

 

Крім того, Пенсійним фондом України надано можливість страхувальникам засобами Веб-порталу Пенсійного фонду України  в розділі «Кабінет страхувальника» отримувати з реєстру застрахованих осіб інформацію на осіб, які перебувають з ними в трудових відносинах в електронному вигляді. Зокрема, доступною є можливість формування  на застраховану особу, в тому числі і на себе (із заповненням всіх необхідних  полів) довідок за формою ОК-7 та довідки про трудовий та страховий стаж особи.

 

 

Для отримання  доступу до інформації з реєстру застрахованих осіб,  страхувальнику необхідно здійснити вхід на Веб-портал за допомогою ЕЦП (печатки юридичної особи),  використовуючи пункти меню Веб-порталу –Вхід-За токеном (ЕЦП), ввівши всі необхідні реквізити.

background Layer 1