Пропустити навігацію

Про надання пенсійних послуг в об’єднаних територіальних громадах

Роман Берчак заступник начальника головного управління в інтервю журналісту газети «Ексрес» розповів про надання пенсійних послуг в об’єднаних територіальних громадах.

Для налагодження співпраці з надання адміністративних послуг до всіх 25 створених в області територіальних громад направлено перелік послуг та проект Угоди про співпрацю з органами Пенсійного фонду.

На даний час спеціалістами органів Пенсійного фонду області уже надаються послуги жителям 18 територіальних громад безпосередньо в їх адміністративних центрах шляхом проведення виїзних прийомів, а саме в Білоберізькій, Більшівцівській, Витвицькій, Верхнянській, Космацькій, Матеївецькій, Нижньовербізькій, Печеніжинській, П’ядицькій, Старобогородчанській, Заболотівській, Переріслянській, Делятинській, Олешанській, Брошнів-Осадській, Рожнівській, Яблунівській, Ланчинській.

З початку року жителям 18 територіальних громад, з якими співпрацюють органи Пенсійного фонду надано 2816 послуг, в т.ч. у 1126 осіб прийнято заяви та документи для призначення та перерахунку пенсій, 1009 особам надано консультації та роз’яснення щодо застосування законодавства про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування та пенсійне забезпечення, видано 181 довідку, надавалась допомога у заповненні анкет і заяв тощо.

В планах цього року – забезпечення 100% створення віддалених робочих місць в усіх об’єднаних територіальних громадах.

background Layer 1