Пропустити навігацію

Зустріч із студентською молоддю Прикарпаття

Сьогодні в головному управлінні Пенсійного фонду України в області провели зустріч із судентами III курсу Івано-Франківського коледжу Львівського національного аграрного університету.

З нагоди проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини Указом Президента України від 08.12.2008 № 1149/2008 започатковано проведення Всеукраїнського тижня права. ”Головною метою проведення тижня права є підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення правової освіти населення”, зазначив заступник начальника юридичного відділу головного управління Пенсійного фонду в області Ростислав Бортник. Майбутнім юристам було наведено порівняння редакція Кодексу адміністративного судочинства України в редакції від 03.08.2017 та редакції від 15.12.2017, а також доведено особливості реалізації і захисту прав людини, у тому числі учасників антитерористичної операції, членів їх сімей, внутрішньо переміщених осіб та постраждалих внаслідок зазначеної операції.

”Про пенсійне забезпечення необхідно думати змолоду”, – такими словами розпочав свій виступ заступник начальника з питань призначення пенсій управління пенсійного забезпечення головного управління Пенсійного фонду в області Михайло Шнайдер. Він розповів молодим прикарпатцям про особливості пенсійного забезпечення громадян, порядок обчислення страхового стажу та заробітної плати. Особливу увагу було приділено питанню пенсійного забезпечення громадян України з врахуванням офіційного страхового стажу, набутого на території іноземних держав, з якими Україною укладені міжнародні угоди в галузі пенсійного забезпечення. Роз’яснено про можливість врахування іноземного страхового стажу при визначенні права на той чи інших вид пенсійного забезпечення на території України, а також про порядок призначення частини пенсії компетентною установою іноземної держави. Крім того, молоді доведено перелік країн, з якими Україна веде роботу з підготовки та укладення двосторонніх міжнародних договорів у галузі соціального забезпечення.

Під час зустрічі розповсюджено буклети ”Нові сервіси Веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України”.

IMG 1547 300x200 - Зустріч із студентською молоддю Прикарпаття IMG 1566 300x200 - Зустріч із студентською молоддю Прикарпаття IMG 1576 300x200 - Зустріч із студентською молоддю ПрикарпаттяIMG 1568 300x200 - Зустріч із студентською молоддю ПрикарпаттяIMG 1570 300x230 - Зустріч із студентською молоддю Прикарпаття

background Layer 1