Пропустити навігацію

День відкритих дверей

Сьогодні, 05 березня, в головному управлінні Пенсійного фонду України в області пройшов “День відкритих дверей” на який завітали студенти Івано – Франківського коледжу Львівського аграрного університету.

Очільниця обкому профспілок працівників Пенсійного фонду України області Стефанія Кафарська провела студентам екскурс в музеї про історію створення Пенсійного фонду, де вони мали змогу побачити перший ксерокс, телефонний апарат, друкарську машину, відомчі нагороди, фото та нормативні документи. Молодь дізналася про функції та основні завдання органів Пенсійного фонду України. 

Роман Олійник – заступник начальника управління пенсійного забезпечення провів лекцію щoдо пенсійного законодавства. Посадовець роз’яснив про поняття пенсії, її видів та страховий стаж, а також від чого залежить розмір пенсії. Цікавість слухачів викликало питання про добровільну участь та умови запровадження накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

Також, для студентів пізнавальною стала лекція Михайла Шнайдера – заступника начальника відділу з питань призначення пенсій, про міжнародне пенсійне забезпечення. Фахівець окреслив порядок врахування офіційного страхового стажу, набутого на території іноземних держав, з якими Україною укладені міжнародні угоди в галузі пенсійного забезпечення, про можливість врахування іноземного страхового стажу при визначенні права на той чи інших вид пенсійного забезпечення на території України, а також про порядок призначення частини пенсії компетентною установою іноземної держави. Крім того, молоді доведено перелік країн, з якими Україна веде роботу з підготовки та укладення двосторонніх міжнародних договорів у галузі соціального забезпечення.

На завершення зустрічі студентам роздано буклети на тему: “Реєстрація на web-порталі Пенсійного фонду України”, “Електронні послуги: смс-інформування”, “Електронні послуги: надання довідок з QR-кодом”.

IMG 2187 300x200 - День відкритих дверейIMG 2236 300x200 - День відкритих дверейIMG 2245 300x200 - День відкритих дверей

background Layer 1