Пропустити навігацію

Системні заходи з наповнення бюджету Фонду, погашення боргів, легалізація заробітної плати – на контролі в Харківській області

IMG 96549ec2202b2c8afd34f4edc7f9f269 V 300x225 - Системні заходи з наповнення бюджету Фонду, погашення боргів, легалізація заробітної плати – на контролі в Харківській області21 травня  2018 року Голова правління Пенсійного фонду України О.Зарудний за участю керівництва головного управління, начальників управлінь Фонду м. Харкова та області в головному управлінні провів зустріч з керівниками підприємств-боржників з питання погашення заборгованості по платежах до Пенсійного фонду України. На зустріч були запрошені 13 керівників, які доповідали про стан справ та перспективи погашення боргів.

       По закінченню зустрічі були виявлені шляхи вирішення проблемних питань.

Цього ж дня, на виконання доручення Кабінету Міністрів України щодо активізації роботи по виявленню фактів використання праці неоформлених працівників та порушень законодавства про працю в Харківській облдержадміністрації під головуванням заступника голови Михайла Черняка відбулося засідання обласної робочої групи з питань легалізації зайнятості населення та заробітної плати.P80521 143625 300x222 - Системні заходи з наповнення бюджету Фонду, погашення боргів, легалізація заробітної плати – на контролі в Харківській області

Про стан справ в Харківській області доповів начальник головного управління Віктор Ачкасов, який зазначив, що органи Пенсійного фонду Харківщини системно вживають всі можливі заходи впливу щодо зменшення заборгованості і є певні результати. В цьому році заборгованість по платежах до Фонду зменшилась на 51,5 млн. грн.  і на  1 травня 2018 року склала  282,2 млн. грн.

На засіданні були присутні Голова правління Пенсійного фонду України  Олексій Зарудний, представники Державної фіскальної служби України, Державної служби України з питань праці, соціальні партнери, голови райдержадміністрацій, міські голови, начальники об’єднаних управлінь Пенсійного фонду України та об’єднаних державних податкових інспекцій, інспектори праці, а також представники громадських організацій підприємців, керівники найбільших підприємств-боржників, фізичні особи-підприємці, що мають борги перед Пенсійним фондом України.

P80521 154435 300x222 - Системні заходи з наповнення бюджету Фонду, погашення боргів, легалізація заробітної плати – на контролі в Харківській областіУ своєму виступі Олексій Зарудний відмітив: «На мою думку, наради з цього питання в такому ж складі учасників доцільно провести на регіональних рівнях за участю керівників областей/міст та наших представників центрального рівня, а також просили б долучитись  до цієї роботи соціальних партнерів. Відповідно ініціюватимемо надання відповідного доручення Кабінету Міністрів України головам облдержадміністрацій. Хочу закликати  до активної співпраці  не заради  «звітування», а конкретних результатів».

За результатами засідання були підготовлені рішення:

– взяти питання легалізації неформальної зайнятості та детінізації заробітної плати під особистий контроль;

– провести протягом травня-червня поточного року засідання робочих груп з питань легалізації зайнятості населення та заробітної плати за участю представників місцевих органів Пенсійного фонду України, ДФС, Держпраці, соціальних партнерів, на яких розглянути питання щодо активізації роботи по виявленню фактів використання праці неоформлених працівників та порушень законодавства про працю.

– забезпечити виконання заходів по виявленню фактів використання праці неоформлених працівників;

– активізувати роботу щодо виготовлення та розміщення соціальної реклами, спрямованої на упередження виплати заробітної плати в «конвертах» та негативних наслідків «тіньової» зайнятості, легалізації трудових відносин між роботодавцями і найманими працівниками;

– посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання та населення щодо негативних економічних і соціальних наслідків нелегальних трудових відносин та виплати заробітної плати в конвертах, в тому числі шляхом проведення семінарів, нарад, засідань, виступів на телебаченні і публікацій у засобах масової інформації.

 

background Layer 1