Пропустити навігацію

Про зміни до пенсійного законодавства йшла мова під час зустрічі з працівниками Барвінківської районної державної адміністрації

11FOTO14 1 300x222 - Про зміни до пенсійного законодавства йшла мова під час зустрічі з працівниками Барвінківської районної державної адміністраціїПід час зустрічі були висвітлені питання змін до пенсійного законодавства, внесені до Закону України “Про загальнообов’язкове пенсійне страхування” в жовтні 2017 року. Присутніх цікавили такі актуальні питання, як: страховий стаж для набуття права на призначення пенсій за віком, пенсії за вислугою років, вік виходу на пенсію для жінок, порядок придбання стажу для набуття права для призначення пенсії за віком. Зустріч провів начальник Барвінківського відділу обслуговування громадян Ізюмського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Харківської області Анатолій Чегринець з працівниками Барвінківської районної державної адміністрації. Всього учасників зустрічі було 25 чоловік.

Анатолій Чегринець зазначив: “Для набуття права на призначення пенсії необхідний страховий стаж для чоловіків 35 років, для жінок 30 років. Можливий варіант купівлі, в разі не достатнього стажу, в розмірі 16 тис. грн. за рік”.

Крім того, були розглянуті питання щодо порядку обчислення страхового стажу, призначення пенсії за віком, пенсія по втраті годувальника та перелік документів, необхідний для призначення пенсій.

background Layer 1