Пропустити навігацію

Легальна заробітна плата – запорука соціального захисту

12fot 300x225 - Легальна заробітна плата – запорука соціального захисту03 грудня 2019 року в районній державній адміністрації управлінням праці та соціального захисту населення райдержадміністрації спільно з Дергачівським відділом обслуговування громадян та Харківським відділенням управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального 12fot1 220x300 - Легальна заробітна плата – запорука соціального захистустрахування України в Харківській області проведено семінар у рамках загальнонаціонального право просвітницького проекту «Я маю право!».

В ході семінару начальник Дергачівського відділу обслуговування громадян (сервісний центр) Денис Погорєлов надав  роз’яснення щодо поняття страхового стажу, умов необхідних для набуття права на призначення пенсії. Проінформував про збільшення випадків відмов у призначенні пенсії саме через відсутність мінімального стажу, котрий надає право на призначення пенсії в зв’язку з чим акцентував увагу на офіційному працевлаштуванні громадян.

Крім того, ознайомлено присутніх про роботу вебпорталу Пенсійного фонду України та можливості дистанційно отримувати послуги та інформацію, зокрема про свій страховий стаж.

На всі питання було надано ґрунтовні роз’яснення відповідно до чинного законодавства, зокрема надано пояснення щодо процесів верифікації та  перерахунку пенсії.

background Layer 1